Cum poate ajunge un om de rand primar sau consilier judetean. Ideea inedita prin care un partid isi selecteaza si instruieste candidatii

Cum poate ajunge un om de rand primar sau consilier judetean. Ideea inedita prin care un partid isi selecteaza si instruieste candidatii

"Prin program intensiv se intelege cel mai complet program de pregatire a candidatilor, cu instrumente de ultima generatie folosite in campaniile din SUA si Europa de Vest, adaptate la contextul romanesc", adauga cei de la PACT Cluj.

acum 95 luni (24 Mar 2016)

Filiala din Cluj a PACT - Platforma Actiunea Civica a Tinerilor - a anuntat lansarea unui proiect nemaiintalnit in politica romaneasca prin care, spun reprezentantii ei, se urmareste redefinirea relatiei dintre oamenii de rand si alesi. Mai exact, prin asumarea unor candidaturi la alegerile din iunie pentru functia de consilier local, consilier judetean si/sau primar. Toti cei care se gandesc sa se inscrie in cursa electorala ca independenti si se regasesc in principiile promovate de PACT se pot inscrie accesand sectiunea candideaza de pe portalul candidez.eu pana pe data de 26 martie, ora 23.59.

Potrivit acestora, implicarea cetatenilor "activi si integri din Cluj in cursa electorala este singura solutie pentru schimbarea politicii romanesti din politica pentru politicieni in politica pentru cetateni".

Cum functioneaza proiectul

Doritorii care se vor inscrie vor fi selectati tinand cont de principiile partidului (profesionalism, actiune, comunitate, transparenta).

Cei selectati vor participa in intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de training politic sustinut de experti PACT in comunicare politica si campanii electorale. "Prin program intensiv se intelege cel mai complet program de pregatire a candidatilor, cu instrumente de ultima generatie folosite in campaniile din SUA si Europa de Vest, adaptate la contextul romanesc", adauga cei de la PACT Cluj.

Acestia sustin ca vor pune la dispozitia candidatilor selectati, prin campania candidez.eu, tot pachetul de resurse PACT pentru participarea in alegeri (vizibilitate, social media, pregatire campanii, legislatie etc.). Iar intre 4 si 26 aprilie va incepe strangerea numarului necesar de semnaturi pentru candidatura oficiala a celor selectati. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro