Cum poate ajunge Liviu Dragnea premier in doar cateva zile

Cum poate ajunge Liviu Dragnea premier in doar cateva zile

** Desi afacerea Sevil Shhaideh parea definitiv inchisa prin avansarea numelui lui Sorin Grindeanu ca premier, Liviu Dragnea a organizat joi seara, la Romania TV, o bocelnita de toata splendoarea, in care fosta viitoare prim-ministra a avut ocazia sa se victimizeze temeinic, iar Dragnea sa insiste pe doua chestiuni: cat de mult s-a sacrificat el renuntand la postul de prim-ministru, pe care o lege nedreapta si neconstitutionala i-l interzice, si cate milioane, ba chiar miliarde de mesaje a primit el ca sa-l suspende pe presedintele Iohannis daca acesta va intarzia cu desemnarea lui Sorin Grindeanu ca premier. ** Desi presedintele l-a desemnat vineri dimineata pe Sorin Grindeanu ca premier, la conferinta de presa de dupa-amiaza, tripleta Dragnea-Tariceanu-Grindeanu a inceput tot cu repovestirea episodului Shhaideh, cu avalansa de mesaje care au cerut suspendarea presedintelui si cu patriotismul de care au dat ei dovada cand s-au abtinut de la declansarea unui asemenea demers.

acum 66 luni (2 Jan 2017)

** Desi afacerea Sevil Shhaideh parea definitiv inchisa prin avansarea numelui lui Sorin Grindeanu ca premier, Liviu Dragnea a organizat joi seara, la Romania TV, o bocelnita de toata splendoarea, in care fosta viitoare prim-ministra a avut ocazia sa se victimizeze temeinic, iar Dragnea sa insiste pe doua chestiuni: cat de mult s-a sacrificat el renuntand la postul de prim-ministru, pe care o lege nedreapta si neconstitutionala i-l interzice, si cate milioane, ba chiar miliarde de mesaje a primit el ca sa-l suspende pe presedintele Iohannis daca acesta va intarzia cu desemnarea lui Sorin Grindeanu ca premier.

** Desi presedintele l-a desemnat vineri dimineata pe Sorin Grindeanu ca premier, la conferinta de presa de dupa-amiaza, tripleta Dragnea-Tariceanu-Grindeanu a inceput tot cu repovestirea episodului Shhaideh, cu avalansa de mesaje care au cerut suspendarea presedintelui si cu patriotismul de care au dat ei dovada cand s-au abtinut de la declansarea unui asemenea demers.

** Tot la conferinta de presa, Sorin Grindeanu a insistat ca singurul care merita postul de prim-ministru este Liviu Dragnea si a apreciat gestul acestuia de a se supune legii care ii interzice aceasta functie.

** Sorin Grindeanu a declarat tot atunci ca in ziua de luni, 2 ianuarie, va aranja telefonic cu Dacian Ciolos detalii privind transferul de putere, intrucat mai are de rezolvat niste chestiuni la Consiliul Judetean Timis. Dar printre acestea NU se numara si demisia din functia de presedinte al CJ Timis, pe care a amanat-o pana dupa parcurgerea tuturor procedurilor parlamentare de investire a noului Guvern. Legal, are termen pana pe 14 ianuarie sa opteze intre functia de premier si cea de presedinte al CJ Timis.

** Noul lider al deputatilor PSD, Eugen Nicolicea, a vanturat insistent in ultima vreme urmatoarea ipoteza: Parlamentul poate lua decizia de suspendare a presedintelui, dar in termenul de 30 de zile pana la organizarea referen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro