Cum platesc oamenii dintr-o localitate din Vrancea zeci de metri de ape uzate fara sa aiba retea de alimentare cu apa

Situatie aberanta in Adjudu Vechi, un cartier al municipiului Adjud de peste 2000 de locuitori, acolo unde oamenii platesc serviciul de canalizare si ape uzate, fara sa beneficieze de alimentare cu apa de la reteaua publica. Fiind vorba de un proiect cu fonduri europene, cei de la Compania de Utilitati Publice, operatorul de apa canal, s-au grabit sa exploateze reteaua de canalizare, facturand populatia de pe cele doua strazi pentru apa pe care oamenii si-au adus-o singuri, prin puturi forate in gospodariile lor.

acum 50 luni (8 Aug 2016)

Situatie aberanta in Adjudu Vechi, un cartier al municipiului Adjud de peste 2000 de locuitori, acolo unde oamenii platesc serviciul de canalizare si ape uzate, fara sa beneficieze de alimentare cu apa de la reteaua publica.

La aceasta situatie absurda s-a ajuns in urma amplelor lucrari cu fonduri europene, realizate in mai multe localitati din judet, prin care s-a urmarit extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din asezarile urbane, un proiect in valoare de aproape 100 de milioane de euro.

Lucrarile, executate de firma Vega 93 Galati, o abonata constanta la banul public in Vrancea, au decurs oarecum normal si s-au finalizat in termen, dar la finalul acestora s-a constatat ca doua strazi din localitate nu beneficiaza de utilitati complete, respectiv apa curenta si canalizare, ci numai canalizare.

Fiind vorba de un proiect cu fonduri europene, cei de la Compania de Utilitati Publice, operatorul de apa canal, s-au grabit sa exploateze reteaua de canalizare, facturand populatia de pe cele doua strazi pentru apa pe care oamenii si-au adus-o singuri, prin puturi forate in gospodariile lor. Abia asteptam acest proiect, sa fim si noi in rand cu lumea, sa avem apa de la retea publica si canalizare. Au venit cu un soi de santaj, ca daca nu-i lasam sa ne puna apometru la apa pe care eu am tras-o prin foraj o sa fim pusi la plata la pausal. Nu platesc foarte mult, pana in 10 lei pe luna, dar acum nu mai pot sa-mi ud gradina cu apa mea, pentru ca acest consum ar trece prin apometru si as plati sute de metri pe luna", ne spune Irina Nuca, localnica in Adjudu Vechi. Intamplarea a facut ca la momentul documentarii acestui subiect familia in cauza sa primeasca factura pentru canalizare: 45,28 de lei, pentru 17,55 mc de apa deversata in canalizare. Nu va inchipuiti ca acolo ar locui o suta de persoane, pentru ca nici asa nu s-ar ajunge la asemenea cantitate, ci doar trei persoane. Daca mi-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro