Cum pastram alimentele cat mai mult timp proaspete in frigider. Detaliile care scad si consumul de energie electrica

Cum pastram alimentele cat mai mult timp proaspete in frigider. Detaliile care scad si consumul de energie electrica

In partea de sus si pe usa frigiderului temperatura este cu 1-2-3 grade Celsius mai mare, de aceea alimentele usor perisabile, care au nevoie de temperaturi scazute - lactatele proaspete, carnea cruda, pestele, ouale, mancarea gatita, trebuie depozitate in partea de jos. Cum mentinem temperatura constanta Este important nu doar la ce temperatura am setat frigiderul si cum am depozitat alimentele, ci si cat de des deschidem usa frigiderului, unde este acesta pozitionat etc., toate acestea influentand si consumul de energie.

acum 29 luni (26 May 2018)

Nu putini sunt cei care se plang de faptul ca alimentele se altereaza in frigider mult prea repede, dand vina pe model, pe producator, pe tehnologia folosita etc. Chiar daca sunt situatii in care astfel de explicatii au suport in realitate, de cele mai multe ori e vorba doar de faptul ca nu tinem cont de anumite reguli la depozitarea alimentelor.

Temperatura optima in frigider este de 5 grade Celsius, insa setarea acestei valori nu ne garanteaza ca aceasta temperatura va fi atinsa in toate punctele. In partea de sus si pe usa frigiderului temperatura este cu 1-2-3 grade Celsius mai mare, de aceea alimentele usor perisabile, care au nevoie de temperaturi scazute - lactatele proaspete, carnea cruda, pestele, ouale, mancarea gatita, trebuie depozitate in partea de jos.

Fructele si legumele este de preferat sa le pastram in cutii diferite, in pungi perforate si niciodata de-abia spalate, cu stropi de apa pe ele, aceasta favorizand aparitia mucegaiului. Atentie, de asemenea, la timpul in care le consumam, la frigider, in conditii de umiditate scazuta, fructele si legumele pierzandu-si din vitamine si minerale.

Cum mentinem temperatura constanta

Este important nu doar la ce temperatura am setat frigiderul si cum am depozitat alimentele, ci si cat de des deschidem usa frigiderului, unde este acesta pozitionat etc., toate acestea influentand si consumul de energie. Ar fi bine de asemenea sa stim ca alimentele nu se depoziteaza calde in frigider (se racesc la temperature camerei), in caz contrar temperatura din frigider crescand si influentand calitatea alimentelor deja depozitate.

Un truc pentru a mentine temperatura joasa, dar si o recomandare care tine de pastrarea calitatii alimentelor, este acela de a dezgheta alimentele congelate in frigider.

Ar trebui sa fim de asemenea atenti daca frigiderul se inchide bine, verificand daca am pozitionat bine alimentele in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro