Cum ne vor ajuta blindatele americane "Made in Romania"

Cum ne vor ajuta blindatele americane

Expertii militari spun ca acest tip de blindat este extrem de versatil, putand fi folosit ca punct de comanda mobila, aruncator de calibru mare, tractor de evacuare-reparatii, pentru evacuare medicala sau cercetare CBRN. Demararea acestei colaborari, alaturi de inzestrarea cu sistemul american de rachete Patriot, avioanele F-16 si cu celebrele elicoptere de atac AH-1Z Viper de la Bell Helicopters, spun specialistii, vor conferi Romaniei importante avantaje strategice in zona Marii Negre.

acum 34 luni (11 Oct 2017)

Expertii militari spun ca acest tip de blindat este extrem de versatil, putand fi folosit ca punct de comanda mobila, aruncator de calibru mare, tractor de evacuare-reparatii, pentru evacuare medicala sau cercetare CBRN.

Demararea acestei colaborari, alaturi de inzestrarea cu sistemul american de rachete Patriot, avioanele F-16 si cu celebrele elicoptere de atac AH-1Z Viper de la Bell Helicopters, spun specialistii, vor conferi Romaniei importante avantaje strategice in zona Marii Negre. In plus, autoritatile romane vor sa produca transportoare blindate si la Moreni, in judetul Dambovita, si sa incheie un parteneriat pentru productia de rachete la uzina Electromecanica Ploiesti. Blindate pentru infanteristii de la "Rovine"

Deocamdata, blindatele Piranha care vor fi fabricate la Uzina Mecanica Bucuresti vor intra in dotarea Brigazii a II-a de Infanterie "Rovine" din Craiova, care a avut misiuni in teatrele de razboi din Afganistatn, Bosnia si Irak.

"Contractul cu General Dynamics va completa necesarul de tehnica de lupta pentru Brigada a II-a de Infanterie Rovine din Craiova. Vorbim de aproximativ 100 de TAB-uri. Asta nu inseamna ca contractul semnat cu nemtii de la Rheinmetall pentru producerea de transportoare blindate la Moreni nu ramane valabil. In curand, SUA vor livra Romaniei si primul sistem de rachete Patriot, care este extrem de necesar. Daca din punct de vedere al descoperirii tintelor, atat navale cat si aeriene, suntem bine dotati - radarele FPS-117 si Gap Filler sunt pregatite sa faca fata acestor provocari, nu avem cum sa doboram tintele detectate. Probabil ca vom asista si la accelerarea programului de artilerie reactiva, care permite lovirea tintelor la distante mari", a mai precizat Alexandru Grumaz. Situatia industriei romanesti de armament

Partea proasta este ca nu mai reusim sa producem armament modern suta la suta romanesc. Daca inainte de 1989, Romania era cotata al cincilea exportator de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro