Cum ne tratam naturist durerile de dinti

Cum ne tratam naturist durerile de dinti

Medicii stomatologi recomanda preventia, insa cei care sunt departe de un cabinet stomatologic trebuie sa stie cum sa elimine durerea pentru moment. Un catel de usturoi presat pe dintele respective sau o felie mai groasa de usturoi tinut intre dinti are efect imediat, mai ales daca leziunea carioasa este expusa pe suprafata de contact a dintelui.

acum 84 luni (7 Mar 2016)

Medicii stomatologi recomanda preventia, insa cei care sunt departe de un cabinet stomatologic trebuie sa stie cum sa elimine durerea pentru moment.

Miedicul aradean stomatolog - nutritionist, Dan Merisca, spune ca una dintre primele metode este cea clasica: aplicarea unui tampon imbibat in alcool sau esenta de vanilie pe dintele. Alta metoda este cea cu ulei de cuisoare chiar si mestecarea catorva cuisoare. Un catel de usturoi presat pe dintele respective sau o felie mai groasa de usturoi tinut intre dinti are efect imediat, mai ales daca leziunea carioasa este expusa pe suprafata de contact a dintelui. Dintii devin mai rezistenti la diferentele de temperatura si la dulciuri. Si frunza de oregano pusa intr-un pahar cu apa clocotita, dupa racire, se tine in gura 5-10 minute, iar la urma se face gargara. De asemenea, piper si frunze de busuioc se pot aplica pe zona cu probleme", spune mediul Dan Merisca.

Aceasta mai adauga ca unii mai "curajosi" au aplicat tamaie in cavitatea cariei, pentru a omori nervul, insa procedura este extrem de periculoasa.

"O astfel de pacienta am intalnit-o personal cu distructie dentara masiva. Inclusiv, distructie osoasa in zona respectiva cu ischemie de tesut moale. Nu e de glumit cu asa ceva. Mai este cornetul de ziar in ureche, caruia i se da foc in partea opusa pentru a trage curentul. Durerea este un stimul ce ne avertizeaza de prezenta problemei ce trebuie trezolvata, nu temporizata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro