Cum ne spun primele 11 zile din 2017 daca o sa ne mearga bine sau rau. De ce e important sa planificam totul la prezent

Cum ne spun primele 11 zile din 2017 daca o sa ne mearga bine sau rau. De ce e important sa planificam totul la prezent

Acelasi lucru este valabil si in cazul emotiilor negative, care vor continua sa afecteze viata celui in cauza, daca nu va reusi sa constientizeze ca este necesar sa se detaseze de acestea si sa inceapa noul an cu o stare emotionala pozitiva. Prin urmare, daca ai fost jignit de cineva, cea mai buna atitudine pe care o poti avea este iertarea, iar daca poti iubi pe cineva, fa-o, pentru ca dincolo de starea emotionala pozitiva pe care o vei avea, rezultatele in acel an nu vor intarzia sa apara.

acum 47 luni (4 Jan 2017)

Putini dintre noi stiu ca trecerea intr-un nou an are si o semnificatie psihologica subtila. Acelasi lucru este valabil si in cazul emotiilor negative, care vor continua sa afecteze viata celui in cauza, daca nu va reusi sa constientizeze ca este necesar sa se detaseze de acestea si sa inceapa noul an cu o stare emotionala pozitiva. Fiecare va aborda inceputul de an cum considera de cuviinta, insa acest mod de gandire este pana la urma o programare neurolingvistica a mintii subconstiente, ale carei efecte benefice se vor vedea pe tot parcursul anului", explica psihologul Stelian Chivu. Prin urmare, daca ai fost jignit de cineva, cea mai buna atitudine pe care o poti avea este iertarea, iar daca poti iubi pe cineva, fa-o, pentru ca dincolo de starea emotionala pozitiva pe care o vei avea, rezultatele in acel an nu vor intarzia sa apara. Nu este o perspectiva utopica, ci una cat se poate de reala, dovedita stiintific, dar intotdeuna va depinde de fiecare dintre noi daca vom alege aceasta cale sau vom opta pentru una mai complicata, despre care credem ca ni se potriveste la acel moment.

"Nu totul se poate realiza de la prima incercare"

Primele 11 zile din an reprezinta practic o planificare mentala si emotionala pentru urmatoarea perioada. Daca vom intra in noul an plini de resentimente fata de anumite persoane in special si viata in general, nu vom face altceva decat sa perpetuam o stare ce nu ne-a adus nimic bun pana acum, ba chiar exista sanse serioase sa o si amplificam in 2017.

"Este important sa gandim pozitiv, sa planificam ceea ce dorim sa realizam in noul an si sa actionam, fiind in egala masura realisti cu privire la obiectivele noastre. Daca o parte din aceste obiective nu s-au realizat, nu disperam, ci avem rabdare cu noi insine, constienti de faptul ca nu totul se poate realiza de la prima incercare", detaliaza psihologul Stelian Chivu.

Cand programam un obi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro