Cum ne reparam ficatul dupa Sarbatorile de Paste

Cum ne reparam ficatul dupa Sarbatorile de Paste

Nu este nevoie de statistici care sa confirme ca majoritatea romanilor mananca prea mult de Sarbatori. Din pacate insa, persoanele care sufera de anumite afectiuni hepatice sau biliare, care au nevoie de un regim alimentar special recomandat de medic, si care au abuzat de festinul specific sarbatorilor pascale au ajuns la spital din cauza acestor excese. De asemenea, e indicat sa renuntam pentru 2-3 saptamani la mezeluri si dulciuri concentrate si sa trecem la aceste verdeturi sub forma de salate, piureuri, sau fierte la aburi, cu foarte putin ulei de masline.

acum 110 luni (14 Apr 2015)

Nu este nevoie de statistici care sa confirme ca majoritatea romanilor mananca prea mult de Sarbatori. Unii depasesc limitele admise de medici si in ceea ce priveste consumul de alcool.

Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie ne-a spus care sunt semnele ca ficatului nu-i merge bine si ne recomanda cele mai eficiente cure pentru protectia ficatului, pe care ar trebui sa le tinem primavara. Printre simptome putem observa oboseala, somnolenta, digestia ingreunata, constipatia, balonarea, durerile de cap si senzatia de greata. Din pacate insa, persoanele care sufera de anumite afectiuni hepatice sau biliare, care au nevoie de un regim alimentar special recomandat de medic, si care au abuzat de festinul specific sarbatorilor pascale au ajuns la spital din cauza acestor excese.

In urmatoarea perioada de dupa Paste, organismul are nevoie de o linistire a sistemului digestiv, care a fost suprasolicitat, iar remediile naturiste sunt cele mai la indemana solutii deoarece nu au reactii adverse. De exemplu, menta si musetelul nu se iau ani de zile, fara intrerupere, pentru ca perturba flora microbiana normala a colonului.

Revenind la recuperarea ficatului dupa Paste, trebuie sa tinem cont de anumite semnale de alarma pe care corpul nostru incearca sa le dea, cum ar fi gustul amar, senzatia de oboseala si durerile in partea dreapta.

Plante care detoxifica ficatul

Recomandarea de baza este revenirea la o alimentatie cat mai naturala. Dat fiind faptul ca este primavara si avem la indemana atat de multe verdeturi, este pacat sa nu profitam de ele. De asemenea, e indicat sa renuntam pentru 2-3 saptamani la mezeluri si dulciuri concentrate si sa trecem la aceste verdeturi sub forma de salate, piureuri, sau fierte la aburi, cu foarte putin ulei de masline.

In special pentru ficat si bila, sunt bune remediile tonic amare, care s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro