Cum ne protejam de radiatiile mobilului

Cum ne protejam de radiatiile mobilului

Telefonul mobil este o sursa de radiatii, iar efectul acestora asupra sanatatii depinde de cantitatea de unde emise, de durata de expunere si de intensitatea campului electromagnetic.

acum 121 luni (2 Sep 2014)

Telefonul mobil este o sursa de radiatii, iar efectul acestora asupra sanatatii depinde de cantitatea de unde emise, de durata de expunere si de intensitatea campului electromagnetic. Undele emise de telefonul portabil duce la o usoara crestere a temperaturii din tesuturi, pe care corpul o elimina prin procesele normale de termoreglare.

Unele cercetari au subliniat ca folosirea indelungata a telefonului mobil poate produce dureri de cap, pierderi de memorie, insomnii, boli cardiovasculare, cancer cerebral, dereglari hormonale si slabirea sistemului imunitar. Medicii au observat insa ca persoanele care vorbesc mai mult de doua ore pezi la mobil au mai des simptome precum dureri de cap, senzatia de ameteala si greutate de concentrare. Medicii ii avertizeaza pe parinti sa nu ii lase pe copii sa vorbeasca la telefonul mobil, in cazul celor mici rata de absorbtie a undelor electromagnetice fiind mai mare. De aceea, este recomandabil sa se evite conversatiile telefonice in tren, in metrou, la munte sau oriunde semnalul este mai slab. De asemenea, campul electromagnetic este mai puternic si in spatiile inchise. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro