Cum ne protejam de infractorii de pe Internet. Metode infailibile de a evita pacalelile din spatele monitorului

Cum ne protejam de infractorii de pe Internet. Metode infailibile de a evita pacalelile din spatele monitorului

Folosind aceasta metoda, O grupare de infractori voiajori a reusit sa lase fara bani de masina zeci de romani, din toate colturile tarii, dupa ce au pacalit peste 50 de cumparatori ca le vor vinde autoturisme care nu existau. "Persoanele vatamate care isi manifestau intentia sa cumpere autoturisme primeau un email de la membrii gruparii care isi atribuiau calitatea de proprietari prin care li se comunica ca sunt o familie de pensionari stabiliti in Ungaria sau Polonia si ca nu folosesc autoturismul care este inmatriculat in Romania. Andrei Catalin Vasilescu (29 de ani), de pilda, este un roman care in 2013 a reusit sa insele in jur de 120 de persoane din Iasi si din alte judete ale tarii, folosindu-se de aceasta metoda.

acum 47 luni (1 Jan 2017)

O metoda ce, aparent, pare rudimentara, este cea referitoare la inselarea unor cumparatori ce isi achizitioneaza produse de pe site-uri necunoscute. Escrocii posteaza anunturi de vanzare a unor bunuri fictive si bazandu-se pe faptul ca la primire, in general, firma de curierat nu permite deschiderea coletelor, trimit in loc de telefoane, camere foto sau alte electronice pietre, sapun sau bucati de lemn. Oamenii legii mai spun ca escrocii vin in mod permanent cu noi metode prin care vor sa-si insele semenii, metode pe care de multe ori le adapteaza, in mod abil, in functie de persoana pe care vor sa o insele. "Cand cumparam de pe internet, trebuie de asemenea sa fim foarte atenti la modalitatea in care se efectueaza plata. Acesta a mai aratat ca au fost situatii, in trecut, in care hackerii au clonat diverse site-uri ale unor firme mari in tentativa de a-i insela pe clientii acestora. Metoda masinilor fictive Anul acesta, procurorii de la Crima Organizata au mai scos la iveala o metoda de inselaciune de pe internet. Escroci care postau anunturi fictive privind vanzarea unor vehicule si care convingeau victimele sa transfere bani prin intermediul serviciilor de transfer monetar. Folosind aceasta metoda, O grupare de infractori voiajori a reusit sa lase fara bani de masina zeci de romani, din toate colturile tarii, dupa ce au pacalit peste 50 de cumparatori ca le vor vinde autoturisme care nu existau.

"Persoanele vatamate care isi manifestau intentia sa cumpere autoturisme primeau un email de la membrii gruparii care isi atribuiau calitatea de proprietari prin care li se comunica ca sunt o familie de pensionari stabiliti in Ungaria sau Polonia si ca nu folosesc autoturismul care este inmatriculat in Romania. solicitau partilor vatamate sa le comunice un loc de intalnire, mentionand ca, pentru a avea garantia ca nu vin degeaba in Romania, sa faca dovada ca au trimis prin Western Union sau Money Gram o suma cuprinsa intre 800 si 3.400 de euro, pe numele per... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro