Cum ne pregatim picioarele pentru vara

Cum ne pregatim picioarele pentru vara

Idealul unor picioare frumoase si sanatoase numai bune de expus la plaja, la strand sau pe strada este unul greu de atins, cu atat mai mult cu cat problemele de sanatate nu tin cont de varsta. Spune ca nu-i place la plaja si nici la strand, dar banuiesc ca vergeturile acestea o complexeaza cumva in fata prietenelor si a colegelor de clasa care au fost scutite de aceasta neplacere. Variantele de tratament mai noi pentru vasele de sange sparte de culoare rosie sau mai inchise, in functie de unde se produce obstructia arteriala sau venoasa, include tipuri de lasere cum este cel cu dioda. "Interventia asupra montului fara rezolvarea platfusului are o rata de esec foarte mare" Monturile sunt o alta problema de sanatate a piciorului care ne da batai de cap si pe care am dori-o rezolvata. E vorba de o interventie chirurgicala care dureaza doar 10 minute in care se fixeaza un surub special intre oase, nu in ele, pentru ca noi avem un spatiu anatomic congenital, iar in momentul in care apare platfusul, practic doua oase se rotesc unul fata de celalalt iar acest surub blocheaza aceasta miscare de rotatie", explica dr. Platfusul rigid care inseamna o deviere permanenta a mai multor articulatii de la nivelul gleznei, se trateaza prin artrodeze multiple, osteotomii de corectie sau trasferuri de ligamente, practic printr-o succesiune de tehnici chirurgicale laborioase, cu o rata de complicatii mai mare, ti o rata de succes mult mai mica".

acum 97 luni (16 May 2016)

Vasele de sange sparte, vergeturile, cicatricele, monturile sau alte afectiuni ale picioarelor sunt comune ambelor genuri, insa doar femeile cauta ajutor medical. Pentru ele estetica picioarelor este importanta si nu se reduce doar la spalat, epilat si aplicarea, cu o frecventta mai mare sau mai mica, a unei creme hidratante. Idealul unor picioare frumoase si sanatoase numai bune de expus la plaja, la strand sau pe strada este unul greu de atins, cu atat mai mult cu cat problemele de sanatate nu tin cont de varsta.

Mihaela, 40 de ani, din Bucuresti, este mama unei fete de 14 ani. "Erau rozalii si destul de intinse, dar nu m-am gandit sa o duc la medic pentru a o trata. Am folosit, in schimb, o crema emolienta, dar nu a fost de prea mare folos". Spune ca nu-i place la plaja si nici la strand, dar banuiesc ca vergeturile acestea o complexeaza cumva in fata prietenelor si a colegelor de clasa care au fost scutite de aceasta neplacere. Este fata, e important cum arata si, in plus, orice defect, cat de mic, este aspru taxat de colegi ". Vergeturile sunt determinate genetic

Schimbarea brusca a greutatii e un factor important in aparitia vergeturilor, chiar si la fetele tinere explica medicul dermatolog Florentina Zaharia, de la Clinica Bioderm din Bucuresti. Exista persoane care au o fragilitate a tesutului conjunctiv fibros si atunci cand se trece de la o greutate mai mica la una mai mare apar", explica dr. "Tratamentul cu laser ablaziv indeparteaza primul strat de piele si stimuleaza in profunzime producerea de colagen si fibroblasti, ameliorand in felul acesta aspectul pielii. Cu acelasi tip de laser ca la vergeturi, cu perioada de recuperare de doua-trei zile. "Pentru ca pielea se inroseste in urma tratamentului este necesara aplicarea unei creme reparatorii care ca contina zinc, vitamina A si derivati de pantenol care sa asigure regenerarea tesutului.

O alta metoda de tratament este mezote... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro