Cum ne pregatim corpul pentru toamna, pentru a tine racelile si depresiile la distanta

Cum ne pregatim corpul pentru toamna, pentru a tine racelile si depresiile la distanta

Profesoara de yoga Dana Tupa, acreditata la nivel international, ne sfatuieste cum sa ne pregatim atat fizic pentru tranzitia la sezonul rece, prin eliminarea toxinelor, care ajuta la pastrarea unui sistem imunitar sanatos, cat si emotional, intrucat in timpul sezonul ploios creste considerabil rata depresiilor. "Ideal ar fi ca dieta alcalina sa o adoptam ca stil de viata pentru macar o saptamana pe luna, cu atat mai mult cu cat beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel putin, sa crestem pana la 75% hrana de natura alcalina in meniul nostru obisnuit", sustine experta in yoga, Dana Tutea In opinia specialistului, o dieta alcalina exclude in principal hrana care are in continut: zahar - natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul si fainoasele in general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua - sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consuma un om obisnuit.

acum 73 luni (6 Sep 2017)

Profesoara de yoga Dana Tupa, acreditata la nivel international, ne sfatuieste cum sa ne pregatim atat fizic pentru tranzitia la sezonul rece, prin eliminarea toxinelor, care ajuta la pastrarea unui sistem imunitar sanatos, cat si emotional, intrucat in timpul sezonul ploios creste considerabil rata depresiilor.

"Dupa o vara calduroasa, as spune chiar sufocanta, in care am simtit iesind apa prin toti porii pentru a ne echilibra si a putea mentine un optim al pielii, fiecare celula tanjeste dupa apa si hrana, pe care o regasim cu usurinta in mod natural si perfect asimilabil din fructe si legume. Si pentru ca toamna este bogata in fructe si legume, de ce nu am incerca o dieta detoxifianta, dar in acelasi timp, regeneranta, bazata pe sucuri obtinute din presarea la rece a legumelor si fructelor?", explica profesorul international de yoga Dana Tupa. "Ideal ar fi ca dieta alcalina sa o adoptam ca stil de viata pentru macar o saptamana pe luna, cu atat mai mult cu cat beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel putin, sa crestem pana la 75% hrana de natura alcalina in meniul nostru obisnuit", sustine experta in yoga, Dana Tutea In opinia specialistului, o dieta alcalina exclude in principal hrana care are in continut: zahar - natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul si fainoasele in general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua - sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consuma un om obisnuit.

"Recomandat ar fi sa mancam tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminte, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudra de orz, ovaz si grau verde, spirulina, chlorella, lamai si grapefruit-ul care nu este dulce", conchide Dana Tupa. Poate faci parte din categoria celor care nu iubesc efortul fizic excesiv sau pur si simplu nu iti permite sanatatea. De ce nu am incerca o miscare usoara si lejera in cadrul unor sesiuni de yoga, care iti faciliteaza regenerare, tonifiere musculara usoara, energizare, flexibilitate si eliminarea stresulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro