Cum ne pot imbolnavi fructele si legume fara sa ne dam seama

Cum ne pot imbolnavi fructele si legume fara sa ne dam seama

Fructele si legumele sunt stropite cu pesticide pentru ca recoltele sa fie bogate si acestea sa nu fie distruse de daunatori. Bacteriile si ciupercile pot patrunde si ele in organism si putem ajunge la tratament cu antibiotice si antifungice deoarece ne infectam.

acum 37 luni (7 Apr 2018)

Fructele si legumele sunt stropite cu pesticide pentru ca recoltele sa fie bogate si acestea sa nu fie distruse de daunatori. Singurele fructe si legume care nu sunt stropite sunt cele din culturile BIO, dar este greu sa stim cu adevarat ce ne spun comerciantii. Tot aici sunt si coloranti, deoarece unele fructe sunt stropite pentru a avea o culoare fumoasa, pentru a arata cat mai bine. In toate culturile, chiar si in cele BIO, pe coaja fructelor si legumelor pot fi ciuperci sau bacterii, in special E-coli", spune medicul internist Florin Tudor.

Daca nu spalam bine fructele, toate chimicalele si bacteriile ne pot imbolnavi. Bacteriile si ciupercile pot patrunde si ele in organism si putem ajunge la tratament cu antibiotice si antifungice deoarece ne infectam. Bacteria E-coli este foarte periculoasa, deoarece poate suferi mutatii, este uneori rezistenta la antibiotice si poate distruge rinichii", mai spune medicul.

Cum spalam corect fructele si legumele

Fructele si legumele trebuie spalate foarte bine inainte de consum. "Fructele si legumele cu coaja groasa sunt sunt citricele sau castravetii de exemplu trebuie spalate foarte bine. Se poate folosi si otet cu apa, care se pulverizeaza pe coaja si se lasa tot 10-15 minute. Este bine sa va spalati pe maini inainte si dupa curatarea fructelor si legumelor. Unele persoane mai folosesc detergent de vase sa curete coaja, dar eu nu recomand deoarece pot ramane reziduuri de sapun care ajung apoi in organism", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro