Cum ne pot imbolnavi foarte grav micii la gratar: "Trebuie sa fim foarte atenti ce si cum se decongeleaza"

Cum ne pot imbolnavi foarte grav micii la gratar:

Nu mai discut de situatia in care acesti mici sunt lasati la soare la dezghetat, descoperit, in conditiile in care nu suntem o tara sa spunem ca nu mai avem acele insecte bazaitoare care uneori isi depun si ouale pe produsele noastre", a declarat medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara.

acum 71 luni (10 May 2018)

Ziua de 1 mai a deschis oficial sezonul iesirilor la mici si gratare. Lasand deoparte recomandarile nutritionistilor si a celor care au adoptat un stil de viata vegetarian, medicii atrag atentia asupra unor pericole care pot aparea de la consumul acestor preparate din carne. Acest aliment de baza al petrecaretilor de sezon cald este uneori si alimentul care provoaca neplaceri si afecteaza sanatatea. Asta inseamna ca in momentul in care plecam la soare si luam geanta frigorifica trebuie sa fim foarte atenti ce si cum se deongeleaza. Nu mai discut de situatia in care acesti mici sunt lasati la soare la dezghetat, descoperit, in conditiile in care nu suntem o tara sa spunem ca nu mai avem acele insecte bazaitoare care uneori isi depun si ouale pe produsele noastre", a declarat medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara. Pe de alta, medicul Mihai Gafencu sustine ca nici nu stim sa ne oprim din numaratul micilor la momentul, iar obiceiul este sa se manance mult la iesiriele la iarna verde.

"Nu mai spun ca ar trebuie sa mancam limitat, usor, sa nu incarce aparatul digestiv cu o munca suplimentara, uneori nici articulatiile cu depozitele de acid uric, cata vreme combinam aceste preparate cu semipreparate tip carnat de vanat sau chiar carne. Si din nou trebuie spus ca nu se mananca fara spalarea mainii si fara conditiile e igiena pe care oricum ne straduim sa le respectam zi de zi. De la iarba verde oamenii vin in urgenta cu toxinfectie alimentara si enterocolite cu transmitere virala", a mai spus medicul Mihai Gafencu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro