Cum ne pazim de alergii primavara. Medic: "Apa isi modifica putin caracterul, devine mai usor de contaminat"

Cum ne pazim de alergii primavara. Medic:

Gestul simplu de a mirosi o floare - iar ocaziile sunt nenumarate primavara - se poate transforma intr-un episod dramatic daca vorbim de o alergie, simptomele unui episod alergic putand varia de la stranut, ochi inlacrimati, pete cutanate, senzatie de mancarime, pana la socul anafilactic. Cum ne tratam In cazul unei alergii cutanate, de exemplu, vom actiona gradual, ne sfatuieste medicul, de la aplicarea unei simple coprese cu alcool sanitar, pana la administrarea de antihistaminice, atunci cand, evident, forma de manifestare nu este atat de grava incat sa necesite prezentarea de urgenta la spital.

acum 75 luni (13 Apr 2018)

Gestul simplu de a mirosi o floare - iar ocaziile sunt nenumarate primavara - se poate transforma intr-un episod dramatic daca vorbim de o alergie, simptomele unui episod alergic putand varia de la stranut, ochi inlacrimati, pete cutanate, senzatie de mancarime, pana la socul anafilactic.

"Din cauza modificarilor climatice, primavara apar o serie de noi alergeni: polenul, praful, chiar schimbarile de temperatura produc si ele, ca atare, aparitia de alergii. Apa isi modifica si ea caracterele un pic, devine mai usor de contaminat, cantitatile mai mari de apa aduc mai multe reziduuri si apar problemele, asta daca vorbim de ape necontrolate, cum este cazul in mediul rural, de exemplu, daca se foloseste apa din fantana", explica medicul de familie Viorel Dumitrescu.

"Inca de la nastere se pare ca suntem privati de expunerea la diverse substante"

Grija manifestata de parinti pentru cresterea "dupa manual" a copiilor lor nu aduce doar beneficii. In timp s-a constatat ca tendinta de a-i aduce pe copii in contact cat mai tarziu cu alergenii din mediul inconjurator are efecte negative. Inca de la nastere se pare ca suntem privati de expunerea la diverse substante, la alergeni si, intr-adevar, se pare ca faptul ca noi am impins spre varsta de 6-7 luni diversificarea, faptul ca folosim foarte multe produse de curatenie care indeparteaza expunerea la substante naturale, nu ne pregateste in general in viata pentru expunerea la diverse substante. Sa ne gandim la copiii de la tara, copiii care se joaca in curte, ei fac mai rar alergii. Ii intinde mama o bucata de paine cand ii e foame, mai ia, poate, si de jos, atunci ei isi creeaza anticorpi si fac alergii mai putin severe fata de cei crescuti in medii sterile. Promovam de foarte multa vreme alimentatia naturala, exclusiv la san pentru o perioada cat mai mare de timp.

Cele mai frecvente alergii raman, insa, primavara, cele respirat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro