Cum ne pastram cat mai mult timp pantofii ca noi. Trucuri simple pentru a avea o incaltaminte rezistenta

Cum ne pastram cat mai mult timp pantofii ca noi. Trucuri simple pentru a avea o incaltaminte rezistenta

Producatorii de incaltaminte recomanda asortarea pantofilor la conditiile meteo, deoarece o pereche de ghete de iarna purtata la temperaturi ridicate se va deteriora mai repede. Sfaturile unui pasionat de ciclism pentru revizia de primavara Aeroportul din Romania care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienti intr-o singura luna.

acum 48 luni (26 Mar 2017)

Incalzirea vremii ne determina sa scoatem din dulapuri incaltamintea de primavara-vara si sa depozitam ghetele si cizmele folosite in anotimpul rece. Inainte de a pune in cutie incaltamintea de iarna, se recomanda verificarea acestora pentru a vedea daca pantofii nu sunt rupti sau dezlipiti. Sunt oameni care vin fie cu papucii de primavara, fie cu cei de iarna. Avem multe solicitari pentru inlocuirea de flecuri la pantofii de dama", a spus angajatul unui atelier de reconditionat incaltaminte din Iasi. Operatiunea se poate face fie cu o carpa moale, pentru incaltamintea din piele sau lac, fie cu o perie speciala, pentru cea din piele intoarsa sau material textil.

Totodata, se recomanda aerisirea pantofilor inainte de a-i baga in dulapuri sau cutii de depozitare, deoarece daca sunt uzi sau transpirati se vor deteriora mai repede. Un alt sfat util este sa evitati uscarea pantofilor sau a ghetelor in apropierea unor surse de caldura puternice, deoarece materialele se vor strange, iar incaltamintea se va dezlipi sau scoroji.

Pentru a mentine forma pantofilor se recomanda utilizarea de sanuri, suporturi din lemn sau plastic folosite, de obicei, pentru incaltamintea barbateasca. Astfel, dupa aerisire, curatarea cu o carpa moale, aplicarea unui strat de crema pentru protectie, in pantof se introduce un san. In cazul pantofilor de dama, se pot improviza sanuri prin introducerea de hartie in varf ce poate fi presata cu ajutorul unei tije de plastic.

Producatorii de incaltaminte recomanda asortarea pantofilor la conditiile meteo, deoarece o pereche de ghete de iarna purtata la temperaturi ridicate se va deteriora mai repede. Pe de alta parte, incaltamintea subtire expusa la umiditate excesiva va avea o durata de viata mai redusa. Sfaturile unui pasionat de ciclism pentru revizia de primavara

Aeroportul din Romania care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienti intr-o singura... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro