Cum ne macina si azi viata fosta Securitate: despre imoralitatea implicarii CCR in prinderea coruptilor

Cum ne macina si azi viata fosta Securitate: despre imoralitatea implicarii CCR in prinderea coruptilor

Dar si ale reprezentatilor diferitelor organizatii profesionale si cetatenesti care socotesc ca felul in care atat CSAT cat si guvernul Ciolos au inteles sa rezolve, fie si numai provizoriu, problemele ivite ca urmare a deciziei CCR. E pana la urma firesc ca o tara inca traumatizata, inca nevindecata de actiunle criminale ale fostei Securitati ale carei abuzuri nu doar din vremea dejista, ci si din cea ceausista, nu au fost defel pedepsite, fostii ei slujbasi fiind si azi acoperiti, protejati si primind pensii mari, mult mai mari oricum decat cei ai caror viata au haituit-o si nenorocit-o, chiar daca fostul presedinte Traian Basescu s-a jucat de-a condamnarea comunismului, sa se teama de reinvierea practicilor acesteia.

acum 82 luni (20 Mar 2016)

>

Asa se explica numeroasele aparitii televizate ale sefei DNA, dna Laura Codruta Kovesi, care a tinut sa ne asigure - si bine a facut - ca desi va fi mai dificila, lupta impotriva coruptilor nu va inceta. Augustin Zegrean care, in interviul acordat Ramonei Avramescu si difuzat marti de TVR, mi s-a parut in fine coerent si mai apropiat de prestanta pe care i-ar fi solicitat-o functia exercitata destul de haotic vreme de sapte ani. Dar si ale reprezentatilor diferitelor organizatii profesionale si cetatenesti care socotesc ca felul in care atat CSAT cat si guvernul Ciolos au inteles sa rezolve, fie si numai provizoriu, problemele ivite ca urmare a deciziei CCR.

E pana la urma firesc ca o tara inca traumatizata, inca nevindecata de actiunle criminale ale fostei Securitati ale carei abuzuri nu doar din vremea dejista, ci si din cea ceausista, nu au fost defel pedepsite, fostii ei slujbasi fiind si azi acoperiti, protejati si primind pensii mari, mult mai mari oricum decat cei ai caror viata au haituit-o si nenorocit-o, chiar daca fostul presedinte Traian Basescu s-a jucat de-a condamnarea comunismului, sa se teama de reinvierea practicilor acesteia.

In acelasi nimic plin de consecinte negative s-au complacut si succesivele CSAT-uri, si succesivele guverne, si succesivele parlamente. In componenta acestora din urma regasindu-se uneori, imoral, labartat si scandalos, si componenti ai fostei politii politice, personajele cele mai cunoscute in acest sens fiind Ristea Priboi, un rasfatat al PSD-ului condus la acea vreme de Adrian Nastase, si Ilie Merce, mandria PRM-ului, un partid toxic care sper sa fi murit odata cu imundul lui creator.

Din pacate, chiar daca si-a primenit efectivele nici actualul SRI nu a izbutit sa ne convinga ca ar fi fundamental diferit de fosta Securitate. Un dinozaur securisto-comunist care se plimba liber, care e acceptat la sindrofii si despre care chiar se insinueaza ca ar fi facilitat victoria Revolutiei din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro