Cum ne ingrijim incaltamintea in timpul iernii, in functie de materialul din care e facuta
Sanurile pot fi de doua feluri: cele din lemn sunt mai bune, insa si mai scumpe, iar cele din plastic sunt mai ieftine. Cele mai bune sunt cele din lemn, care elimina si umezeala, si mirosul neplacut din pantofi", mai spune Stefan Filipas.
Materialul din care este fabricata incaltamintea, fie ca este vorba despre piele naturala, piele intoarsa sau material textil, se va deteriora daca nu stii cum sa-l protejezi. Fiecare incaltaminte se curata in functie de materialul din care este confectionata. Astfel, acesta spune ca pantofii din piele se curata folosind o carpa moale si putin umeda.
"Daca folosim pantofi din material care imita pielea este bine de stiut ca cea mai utila este crema de ghete. Este de recomandat ca acest tip de incaltaminte sa nu fie purtat prea des, intrucat acest lucru duce la formarea cutelor", spune Stefan Filipas.
Desi sunt mai rar folositi in anotimpul rece, pantofii din piele intoarsa au si ei propriile reguli atunci cand vine vorba de curatat. Aburii care ies inmoaie pata, care se va curata mult mai usor", mai spune pantofarul aradean.
Importanta sanurilor
Pentru pastrarea pantofilor de la un sezon la altul sa nu uitam sa ii reparam si sa bagam hartii sau carpe inauntru, iar apoi sa ii depozitam in cutii. Sanurile pot fi de doua feluri: cele din lemn sunt mai bune, insa si mai scumpe, iar cele din plastic sunt mai ieftine. Cele mai bune sunt cele din lemn, care elimina si umezeala, si mirosul neplacut din pantofi", mai spune Stefan Filipas. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro