Cum ne este afectat creierul de consumul insuficient de apa

Cum ne este afectat creierul de consumul insuficient de apa

Cu toate acestea, chiar si fara sa fim oameni de stiinta ne putem da seama ca in momentul in care organismul este foarte deshidratat, apa devine o problema de supravietuire, iar corpul nostru are pur si simplu preocupari mai presante decat citirea rapoartelor sau concentrarea la mailurile pe care le avem de trimis, scrie jewishworldreview.com.

acum 34 luni (19 Mar 2018)

Literatura de specialitate a sugerat mult timp o legatura intre deshidratare si rationament. Cu toate acestea, chiar si fara sa fim oameni de stiinta ne putem da seama ca in momentul in care organismul este foarte deshidratat, apa devine o problema de supravietuire, iar corpul nostru are pur si simplu preocupari mai presante decat citirea rapoartelor sau concentrarea la mailurile pe care le avem de trimis, scrie jewishworldreview.com.

Cercetatorii de la Weill Cornell Medical College au descoperit ca deshidratarea usoara - adica un volum mai mic de 5% din greutatea corporala -, poate suprima cresterea fluxului sanguin necesara pentru o activitate neuronala la parametri normali.

"Pe baza acestor constatari, este de la sine inteles ca inclusiv o usoara deshidratare ar putea avea un impact semnificativ asupra capacitatii de munca si a productivitatii", spune Giuseppe Faraco, unul dintre autorii studiului. Efectele, spune el, par deosebit de pronuntate la copii, care, in general, nu isi dau atat de usor seama cand corpul are nevoie de lichide. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro