Cum ne dam seama daca avem probleme cu tiroida. Cinci semne care ar trebuie sa ne trimita la medicul endocrinolog

Cum ne dam seama daca avem probleme cu tiroida. Cinci semne care ar trebuie sa ne trimita la medicul endocrinolog

In momentul in care apare oboseala, slabiciunea musculara, pierderea sau cresterea ponderala, modificarea fluxului menstrual, cu siguranta avem probleme cu tiroida. Semenele care ascund ca avem probleme cu tiroida: - In cazul in care nu v-ati schimbat alimentatia, dar ati inceput sa acumulati kilograme in plus cu siguranta este o problema.

acum 32 luni (9 Jun 2017)

In momentul in care apare oboseala, slabiciunea musculara, pierderea sau cresterea ponderala, modificarea fluxului menstrual, cu siguranta avem probleme cu tiroida.

"Aceasta glanda poate sa dezvolte anumite boli, asa ca o ecografie de control trebuie facuta in adolescenta, dupa ce ati nascut, dar si dupa varsta de 40 de ani.

Semenele care ascund ca avem probleme cu tiroida:

- In cazul in care nu v-ati schimbat alimentatia, dar ati inceput sa acumulati kilograme in plus cu siguranta este o problema.

- In cazul in care menstruatia nu apare la intervale regulate este posibil sa aveti probleme cu glanda tiroida.

- In momentul in care apare secretia lactata in afara sarcinii este clar ca sunt probleme cu tiroida. Trebuie sa faceti imediat o verificare atat la sani, dar si la o glanda situata in creier.

- Atunci cand incepeti sa pierdeti din kilograme fara motiv trebuie sa va puneti un semn de intrebare. Este indicat sa faceti o investigare a hormonilor tiroidieni in principal, dar si a hormonului produs de glandele corticosuprarenale, cortizolul.

Tiroida este o glanda mica si este situata in partea anterioara a gatului. Printre simptome se numara: intoleranta la frig, iritabilitatea, caderea parului, pielea uscata, confuzia mentala, tulburarile de memorie, constipatia, crampele musculare, depresia, slabiciunea, oboseala, cresterea in greutate, incetinirea ritmului cardiac, ciclul menstrual abundent, anemia, dislipidemia.

- Hipotiroidia poate agrava depresia si se manifesta prin: tegumente umede, calde, hipersudoratie, stare de agitatie, nervozitate, insomnii, afectarea cardiaca de tipul tahicardiei, fibrilatiei atriale, insuficienta cardiaca, tranzit intestinal accelerat cu mai multe scaune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro