Cum ne dam seama ca cineva ne minte. Semnele "cu potential" pe care trebuie sa le urmarim intr-o conversatie

Cum ne dam seama ca cineva ne minte. Semnele

In ciuda faptului ca nu exista, in realitate, un efect "Pinochio" si mincinosilor nu le creste nasul instant atunci cand spun neadevaruri, existe semne dupa care ne putem ghida pentru a discerne daca suntem mintiti. Atunci cand stai de vorba cu o persoana care iti evita privirea si nu iti vine sa dai crezare celor spuse de acesta, ai putea avea motive sa crezi ca esti mintit.

acum 76 luni (1 Dec 2016)

In ciuda faptului ca nu exista, in realitate, un efect "Pinochio" si mincinosilor nu le creste nasul instant atunci cand spun neadevaruri, existe semne dupa care ne putem ghida pentru a discerne daca suntem mintiti. Identificarea minciunii si demascarea celui care minte poate fi dificila, spun specialistii, insa nu imposibila.

"Minciuna sau denaturarea adevarului implica o incarcatura emotionala, un disconfort, genereaza o anxietate exteriorizata diferit de fiecare persoana in parte", explica psihoterapeutul Adriana Neda.

Sansele de a depista o minciuna sau de a demasca un mincinos sunt mult mai mari, daca ne cunoastem foarte bine interlocutorul. La fel de important in procesul de comunicare este si receptorul informatiei", mai spune psihoterapeutul. Unii mincinosi sunt tradati de coloritul obrajilor, altii de inrosirea urechilor. Atunci cand stai de vorba cu o persoana care iti evita privirea si nu iti vine sa dai crezare celor spuse de acesta, ai putea avea motive sa crezi ca esti mintit. Se evita de cele mai multe ori si evitarea numelui celui despre care se spune o minciuna. O persoana care vine cu o poveste "fabricata" in cele mai mici detalii , cu cuvintele pregatite dinainte, este foarte posibil sa minta. Justificari exagerate si postura rigida O justificare exagerata a cuiva poate ridica semne de intrebare. Se spune ca mincinosii, prinsi in fapt, au tendinta de a exagera in justificari. Expunerea unei probleme, la modul general, fara exemple concrete in particular poate constui un semn al miciunii

Mincinosul nu face foarte multe miscari, pentru a nu se trada. Isi tine corpul rigid, mainile pe langa corp si incearca sa nu se tradeze prin niciun gest. Psihologii atrag atentia asupra faptului ca nu orice balbait este neaparat si mincinos, cum nu orice om care roseste, spune o minciuna. "Niciuna dintre aceste manifestari nu poate fi interpretata exclusiv ca semn ca interlocutorul este nesincer", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro