Cum ne dam pe mana rusilor? Cu metoda
Rusii cuceresc cu rabdare piata energetica din Romania: Bucurestiul i-a concesionat companiei Lukoil cele mai importante perimetre din zona Marii Negre, pe care le-a castigat la procesul de la Haga impotriva Ucrainei, unde firma ruseasca a si descoperit, de altfel, rezerve importante de gaz, iar Lukoil, atat de iubita de Ponta, era chiar inainte de aceasta descoperire al treilea jucator din domeniul hidrocarburilor de pe piata autohtona;
Liderii romani zambesc spre Vest, dar fac intelegeri cu Estul, ii poftesc pe americani in camera din fata, dar lasa la indemana rusilor cheile camarii, uneori cu intentie, alteori din neglijenta sau nepasare.
Nimic nu se face pe fata, totul se tese pe dedesubt, cu atentie, confirmand diferite mesaje pe care le lanseaza fosti diplomati sofisticati, cum e Mircea Malita, care, citandu-l pe Nicolae Titulescu, spunea zilele trecute ca un stat mic precum Romania trebuie sa aiba relatii bune cu toate marile puteri si ca "noi suntem ostili in mod gratuit cu Rusia", sau fosti politicieni cu greutate, cum e Adrian Nastase, care crede ca Romania a ramas blocata pe directia occidentala, dar ca ar trebui sa priveasca mai mult spre Rusia si China.
Romania se bucura de instalarea scutului american antiracheta de la Deveselu, dar in paralel negocia la nivel de ministru un acord "tehnico-militar" cu Rusia. Este cunoscuta abilitatea rusilor de a se infiltra, de a gasi oamenii cei mai potriviti sa lucreze in favoarea lor si de a compromite planurile vesticilor.
In 2014, seful NATO declara ca are informatii care arata ca Rusia a finantat la vremea respectiva diverse organizatii neguvernamentale pentru campaniile acestora impotriva exploatarii gazelor de sist, "pentru a mentine Europa dependenta de importurile de gaze rusesti". In Bulgaria reusita a fost deplina, fiindca Guvernul de la Sofia a interzis exploatarea gazelor de sist si a retras avizul acordat americanilor de la Chevron. Nimeni nu se mai revolta, iar organizatiile de mediu nu mai sunt interesate de pericolul fracturarii hidraulice, metoda folosita la extragerea gazului de sist.
Rusii cuceresc cu rabdare piata energetica din Romania: Bucurestiul i-a concesionat companiei Lukoil cele mai importante perimetre din zona Marii Negre, pe care le-a castigat la procesul de la Haga impotriva Ucrainei, unde firma ruseasca a si descoperit, de altfel, rezerve importante de gaz, iar Lukoil, atat de iub... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro