Cum ne controleaza mintea. Testul simplu care ne arata cat de mult ne lasam dominati de ganduri negative
Mintea este un ansamblu de programe, idei, concepte si directive acumulate de-a lungul vietii de la familie, scoala, anturaj si societate, cultivate in sens pozitiv sau negativ, in functie de nivelul de intelectualitate al individului, cultura din care provine, caracterul pe care il are si evenimentele din viata sa. Nu ne putem lupta cu propria minte, nu putem fugi de ea si nici nu o putem lasa sa faca ce doreste, pentru ca, asa cum spuneam anterior, ea se va manifesta de cele mai multe ori in sens distructiv.
Desi poate parea ciudat, cei mai multi dintre noi nu isi controleaza mintea, ci mintea ne controleaza, dupa cum au dovedit-o mai multe studii stiintifice.
Mintea este un ansamblu de programe, idei, concepte si directive acumulate de-a lungul vietii de la familie, scoala, anturaj si societate, cultivate in sens pozitiv sau negativ, in functie de nivelul de intelectualitate al individului, cultura din care provine, caracterul pe care il are si evenimentele din viata sa.
De pilda, o persoana care a suferit mult, va invata cu preponderenta doar din suferinta, in timp ce alta care a suferit putin in viata nu va intelege o persoana care sufera.
"Omul a fost programat si de multe ori manipulat sa invete si sa fie mai receptiv la gandurile negative. El va accesa mai intai gandurile de frica cand are loc un eveniment neplacut, in loc sa gandeasca cai pozitive de a nu fi pus in astfel de situatii.
O idee pozitiva la fiecare gand negativ
Exista un test simplu, prin care fiecare dintre noi poate afla daca este dominat de ganduri negative. Timp de un minut trebuie sa se focuseze pe un singur gand pozitiv, de preferat unul ce tine de sanatate. Veti ramane surprinsi sa constatati ca, din postura de observator, veti descoperi ca mintea va va bombarda efectiv cu o sumedenie de ganduri negative, de care poate inainte nu erati constient.
Asta va va demonstra ca exista o diferenta uriasa intre ceea ce va doriti si ceea ce mintea intentioneaza sa faca, comportandu-se cumva ca o entitate separata, desi la prima vedere acest lucru nu pare posibil.
Nu ne putem lupta cu propria minte, nu putem fugi de ea si nici nu o putem lasa sa faca ce doreste, pentru ca, asa cum spuneam anterior, ea se va manifesta de cele mai multe ori in sens distructiv.
"De multe ori, mintea este angrenata intr-un mixaj egotic, intr-o c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro