Cum ne-am adaptat la coruptie si ticalosie

Contraargumentele pe care le arunca pe piata privind faptul ca TSD nu ar avea personalitate juridica si ca n-ar mai fi fost sef al Corpului de Control la data semnarii sunt doar perdele de fum irelevante, menite sa ascunda un fapt simplu: Victor Ponta si organizatia pe care o conducea au fost beneficiari (si posibil protagonisti) ai unei uriase scheme de coruptie. De ce nu avem o reactie virulenta, care sa stearga de pe listele de candidati la presedintia Romaniei oameni precum Ponta sau Udrea, "onesta" lui Traian Basescu chemata sa dea declaratii la DNA pentru afaceri cu Gheorghe Stefan "Pinalti" si despre care colegii de la Hotnews au scris ca are relatii de afaceri mult mai apropiate de Ponta decat s-ar fi crezut.

acum 93 luni (2 Oct 2014)

In orice tara occidentala "dosarul Microsoft" ar fi generat un val de indignare, care ar fi de/re-structurat clasa politica in mod fundamental. Utilizarea banului public intr-un mod atat de flagrant pentru imbogatirea unui grup mic de oligarhi aflati la varful statului si, mai ales, caracterul transpartinic al acestei afaceri perpetuate sub toate guvernarile ar trebui sa fie dovada cea mai clara ca ne confruntam cu un Sistem putred care secatuieste de vlaga substanta nationala. Si, cu toate acestea, nici o miscare de protest nu a fost declansata, nu au aparut nici un fel de "indignati" care sa dea cu sticlele cu pietricele in pavaj, nimic. E din cauza ca ne-am adaptat la o cultura a coruptiei in care "dosarul Microsoft" nu reprezinta decat o confirmare a starii de fapt.

Imi face rau cand il vad pe Victor Ponta laudand, de la Beijing, performantele socialismului chinezesc in promovarea si extinderea globala a capitalismului de stat oligarhic. Mai nou, merge la Ambasada Chinei pentru aniversarea instaurarii comunismului in China si vorbeste despre un nou "Drum al Matasii" comercial pe traseul caruia ar trebui sa se aseze si Romania, nu se stie cum, la o manifestare organizata de Geoana, dedicata "deblocarii potentialului Eurasiei". Cand Ucraina este distrusa si sfasiata in numele eurasianismului putinist, la Bucuresti se organizeaza forumuri despre deblocarea potentialului Eurasiei, cu un Victor Ponta entuziast, ca de obicei, in privinta Chinei. Adevarul este insa foarte departe de imaginea propagandei de la Beijing. Daca esti occidental (european sau american, alb sau negru) , esti scutit de umilinta perchezitiilor, dar daca esti asiatic, indiferent de unde provii, esti cercetat pana la piele de miile de politisti care sigileaza complexul. Aceasta nu este o manifestare de putere, cum cred comunistii, ci o dovada de slabiciune. Dupa 25 de ani, inca se tem de propriul popor. Se afla in strada pentru ca stiu ce inseamna sistemul corupt al comunismului chinez si... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro