Cum ne alegem nasii de cununie. De ce nu putem opta pentru un cuplu necasatorit

Cum ne alegem nasii de cununie. De ce nu putem opta pentru un cuplu necasatorit

Nasii de cununie sunt foarte importanti pentru tinerii care vor sa isi uneasca destinele, motiv pentru care alegerea acestora trebuie facuta cu grija. De asemenea, spune preotul, nasii trebuie sa aiba autoritate in fata tinerilor insuratei, care au nevoie nu doar de un prieten, ci si de cineva care sa le atraga atentia atunci cand gresesc si de care sa asculte pentru a avea o casnicie reusita.

acum 53 luni (9 Nov 2016)

Nasii de cununie sunt foarte importanti pentru tinerii care vor sa isi uneasca destinele, motiv pentru care alegerea acestora trebuie facuta cu grija.

Considerati a fi parintii spirituali ai mirilor, nasii trebuie sa joace un rol esential nu doar in actul nuntii, ci si dupa aceea, ei trebuind sa se implice in viata finilor lor, sa ii calauzeasca, sa ii invete sa fie o familie fericita. Daca acestia nu au posibilitati materiale, cheltuielile pe care ar trebui sa le faca vor fi preluate de catre parinti sau chiar de catre tineri, pentru ca valoarea morala este mult mai pretioasa decat cea materiala", sustine Aurelia Marinescu, in "Codul bunelor maniere astazi".

Potrivit traditiei, mirii trebuie cununati de urmasii nasilor parintilor lor sau, in unele zone ale tarii, de persoanele care i-au botezat.

Nasii trebuie sa fie casatoriti, pentru ca ei sunt cei care dau sfaturi mirilor pentru un drum pe care tinerii nu il cunosc. Chiar si prezenta lor de-a dreapta si de-a stanga mirilor in timpul ceremoniei religioase, nu oricum, ci cu lumanarea in mana, simbolizeaza ca prin statutul lor lumineaza acest nou drum al mirilor

preot Claudiu Nechita, purtator de cuvant al Episcopiei Salajului

Importanta acestora este evidentiata si de participarea nasilor in anumite gesturi liturgice, alaturi de preot: punerea inelelor si a cununiei.

Reprezentantul Episcopiei sustine ca in alegerea parintilor spirituali este recomandat sa fie luate in calcul cuplurile cu probitate morala, care traiesc in armonie si sunt un model demn de urmat de catre fini: "Ca sa poti da sfaturi trebuie sa iti faci mai intai randuiala in propria familie".

De asemenea, spune preotul, nasii trebuie sa aiba autoritate in fata tinerilor insuratei, care au nevoie nu doar de un prieten, ci si de cineva care sa le atraga atentia atunci cand gresesc si de care sa asculte pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro