Cum ne alegem duhovnicul pentru toata viata? Ce trebuie sa gasesti in omul caruia ii spui toate secretele

Cum ne alegem duhovnicul pentru toata viata? Ce trebuie sa gasesti in omul caruia ii spui toate secretele

Disponibilitatea si deschiderea, calitatile de aur cautate de credinciosi Printre criteriile care ghideaza credinciosii atunci cand isi cauta un duhovnic se numara disponibilitatea acestuia, deschiderea in fata oricarei situatii si apropierea acestuia fata de credinciosi.

acum 57 luni (5 Jun 2015)

Cei mai multi dintre credinciosi il au ca duhovnic pe preotul care slujeste in parohia de care apartin.

Asta pentru ca intre cei doi se leaga o relatie de incredere si care adesea se intinde pe decenii. Biserica respecta dreptul credinciosului de a-si alege duhovnicul, mai ales ca intre duhovnic si penitent se dezvolta, in timp, o relatie de incredere. Aceasta relatie se intareste, de aceea este nevoie de consecventa", explica preotul Vasile Rus. Dupa fiecare marturisire, duhovnicul ne ajuta nu doar sa ne eliberam de povara pacatului, ci si sa ne rugam pentru iertare, printr-un canon, un adevarat medicament pentru suflet.

"Este recomandat ca relatia dintre duhovnic si penitent sa fie de lunga durata, pentru ca duhovnicul sa constate de la o spovedanie la alta indreptarea penitentului", completeaza parintele Vasile Rus. Disponibilitatea si deschiderea, calitatile de aur cautate de credinciosi

Printre criteriile care ghideaza credinciosii atunci cand isi cauta un duhovnic se numara disponibilitatea acestuia, deschiderea in fata oricarei situatii si apropierea acestuia fata de credinciosi. In timp, se creeaza o legatura stransa intre duhovnic si penitent, multe lacrimi in spovedanie curata sufletul de rele, dar e nevoie de ascultare", mai spune parintele.

Va mai recomandam:

Ce sunt, de fapt, moastele - sursa miracolelor, explicata de teologi. Pantelimon intr-un an secetos al Baraganului

Doctorul de trup si de suflet. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro