Cum ne alegem destinatia de vacanta in functie de anotimp

Cum ne alegem destinatia de vacanta in functie de anotimp

"Cine isi doreste de pilda sa mearga ore intregi printr-un soare arzator dand din coate pentru a-si face loc prin imbulzeala ca sa ajunga in fata unui obiectiv sau sa plateasca dublu doar din cauza ca a nimerit intr-o perioada in care comerciantii cresc preturile profitand de numarul mare de turisti?", se intreaba Claudius Dociu, jurnalist prahovean, calator impatimit si blogger de turism, care ofera si cateva ponturi despre alegerea vacantei in functie de anotimp. "Muzee ori gradini in care va puteti adaposti din calea soarelui prea puternic, cafenele de la fereastra carora pe timp de ploaie puteti admira spectacolul naturii sau restaurante unde cu un bol de supa fierbinte in fata puteti ignora gerul de afara, iata doar cateva astfel de solutii practice pentru orice fel de intemperii ati intampina", recomanda Claudius Dociu.

acum 82 luni (14 Aug 2016)

Si aceasta pentru ca, in functie de anotimp, de evenimentele din zona si de preturile practicate in anumite perioade, experientele difera radical. "Cine isi doreste de pilda sa mearga ore intregi printr-un soare arzator dand din coate pentru a-si face loc prin imbulzeala ca sa ajunga in fata unui obiectiv sau sa plateasca dublu doar din cauza ca a nimerit intr-o perioada in care comerciantii cresc preturile profitand de numarul mare de turisti?", se intreaba Claudius Dociu, jurnalist prahovean, calator impatimit si blogger de turism, care ofera si cateva ponturi despre alegerea vacantei in functie de anotimp. In aceasta perioada, fie ca va duceti la Paris sau Roma, Florenta sau Barcelona, trebuie sa fiti pregatiti sufleteste pentru a face fata cohortelor de turisti veniti din toata lumea, dar si financiar preturilor mari practicate de hoteluri si comercianti. "Iarna, de pilda, nici macar ispitele din Cartierul Rosu ori cateva pahare de jenever nu va vor putea incalzi suficient cat sa va priasca excursia la Amsterdam, iar faptul ca nu veti vedea cozi la niciun obiectiv turistic nu va va oferici nici el o consolare pe masura gerului pe care il veti indura", recomanda Claudius.

Destinatii de toamna si de iarna

Toamna, anotimpul celor romantici, poate fi, in schimb, o buna perioada in care sa ajungeti in destinatiile cele mai populare, precum cele din Italia sau Franta, intrucat vremea este inca frumoasa, soarele, mai putin necrutator, aglomeratia dispare si puteti avea parte de preturi mai mici, odata cu incheierea sezonului.

In februarie, luna indragostitilor, tentatia de a merge la Paris, de pilda, este mare pentru orice cuplu, dar nu omiteti faptul ca si cei din industria turismului stiu la fel de bine acest lucru si procedeaza in consecinta, crescand preturile in aceasta perioada.

Carnavalul de la Venetia este, de asemenea, una dintre tentatiile acestei luni, dar pregatiti-va pentru tot ce inseamna o astfel de experienta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro