Cum ne ajuta, de fapt, optimismul - lucrurile esentiale pe care trebie sa le inveti pentru ca el sa functioneze

Cum ne ajuta, de fapt, optimismul - lucrurile esentiale pe care trebie sa le inveti pentru ca el sa functioneze

Dintre beneficiile aduse de optimism, specificate de specialistii in domeniu se numara: rata supravietuirii bolnavilor de inima este cu 30-50% mai mare pentru cei cu gandire pozitiva, optimismul poate preveni aparitia cancerului de san, gandirea pozitiva apara impotriva stresului, racelilor si ajuta la pastrarea sarcinii, optimismul ne protejeaza impotriva depresiei, ne mareste nivelul de reusita, ne imbunatateste sanatatea si ne prelungeste viata", explica psihologul bistritean Daniela Macarie.

acum 53 luni (3 Jul 2015)

Optimismul este un concept uman, care a aparut ca o reprezentare a gandirii constructive ce duce la posibilitatea atingerii fericirii, armoniei si echilibru, spun psihologii. Optimismul tine de "moral", de gandire si se bazeaza pe credinta si mai bine, increderea in faptul ca in spatele unui "lucru rau", exista binele. Dintre beneficiile aduse de optimism, specificate de specialistii in domeniu se numara: rata supravietuirii bolnavilor de inima este cu 30-50% mai mare pentru cei cu gandire pozitiva, optimismul poate preveni aparitia cancerului de san, gandirea pozitiva apara impotriva stresului, racelilor si ajuta la pastrarea sarcinii, optimismul ne protejeaza impotriva depresiei, ne mareste nivelul de reusita, ne imbunatateste sanatatea si ne prelungeste viata", explica psihologul bistritean Daniela Macarie.

Vestea buna pe care ne-o dau psihologii este ca optimismul se poate invata, iar psihologul Daniela Macarie ne spune si cum putem face acest lucru:

"Optimismul se invata! Transformand treptat modul eronat de a gandi, inlocuind teama si lipsa curajului cu indrazneala si increderea, emanam energii benefice cultivand perceptia constructiva, stiind ca esecul este doar o lectie de viata care ne arata ca drumul ales a fost cel nepotrivit. Optimismul atrage suportul neconditionat al celor din jur

Optimismul nu doar ca ne protejeaza de boli, ci ii atrage ca un magnet si pe cei din jurul nostru, care ne ajuta sa trecem mai usor peste greutatile vietii. Asta pentru ca oamenii increzatori in viitorul lor au, de regula, o personalitate magnetica, ce atrage nu numai simpatica, ci si suportul neconditionat al celor din jur.

"Automat, nevoia de valorizare, care este cel mai greu de implinit, este alimentata. Involuntar, optimistii isi stimuleaza prietenii si rudele sa le raspunda in acelasi mod stenic, acestia manifestandu-si mai mult afectiunea si sprijinul decat ar face-o pentru o persoana... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro