Cum ne ajuta credinta sa facem fata bolilor. Medici: cei sprijiniti prin rugaciune se recupereaza mai repede

Cum ne ajuta credinta sa facem fata bolilor. Medici: cei sprijiniti prin rugaciune se recupereaza mai repede

Pe de alta parte, preotii spun ca suferinta, inclusiv fizica, il apropie pe om de Dumnezeu si ii "trezeste" pe cei care au uitat de lucrurile sfinte. Credinta in Dumnezeu si rugaciunile au un rol foarte important, spun psihologii Daca preotii sustin ca rugaciunea ii ajuta pe credinciosi sa uite de durere si le aduce o pace interioara, psihologii recunosc si ei rolul foarte important pe care il au credinta in Dumnezeu si rugaciunile pentru unele persoane.

acum 104 luni (5 Jul 2015)

La aceasta intrebare ne raspunde medicul si administratorul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita Mircea Gelu Buta, care preda si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Acesta mai spune ca spiritualitate este foarte importanta si in cazul bolilor terminale, cand nu exista nicio sansa de recuperare. Aceasta ii ajuta pe bolnavi sa se impace cu ideea, sa traiasca cu demnitate si in pace ultimele luni sau ultimii ani de viata. 60% dintre credinciosii sprijiniti prin rugaciune s-au recuperat mai repede

"S-a constatat stiintific ca aceste mobilizari de energie prin rugaciune ii ajuta pe bolnavi. Eu am facut nenumarate experimente alaturi de studentii mei si am vazut cum bolnavii credinciosi, pentru care se roaga grupuri de preoti necunoscuti s-au recuperat mai repede si mai bine dupa operatii de exemplu, decat cei pentru care nu s-a rugat nimeni. Si perioada de boala a fost suportata mai bine de cei cu credinta", mai spune medicul Mircea Gelu Buta.

Mai mult, managerul spitalului bistritean, Mircea Gelu Buta sustine ca in jur de 60% dintre sutele de bolnavi observati care au avut parte si de terapie spiritula si-au revenit mai repede.

Pe de alta parte, preotii spun ca suferinta, inclusiv fizica, il apropie pe om de Dumnezeu si ii "trezeste" pe cei care au uitat de lucrurile sfinte.

"Suferinta poate fi primita ca un dar, ca o imbogatire care il apropie pe om de Dumnezeu. Toti credinciosii au marturisit ca in rugaciune au uitat de durere, la fel cum s-a rugat si psalmistul David: "intu necazul meu am strigat catre Domnul si Domnul m-a auzit", explica preotul Vasile Rus. Credinta in Dumnezeu si rugaciunile au un rol foarte important, spun psihologii

Daca preotii sustin ca rugaciunea ii ajuta pe credinciosi sa uite de durere si le aduce o pace interioara, psihologii recunosc si ei rolul foarte important pe care il au credinta in Dumnezeu si rugaciunile pentru unele p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro