Cum motiveaza judecatorii de ce Catalin Chereches trebuie sa fie judecat in stare de arest. "Statutul de primar impune obligatoriu respect pentru lege"

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, arestat preventiv intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si incarcerat la Penitenciarul Gherla, a fost suspendat din functie, luni, la scurt timp de la depunerea juramantului de investitura, atributiile acestuia urmand sa fie preluate de unul dintre cei doi viceprimari. "La analiza subzistentei temeiurilor de arestare, judecatorul are in vedere natura si gravitatea concreta a faptelor la care se refera invinuirea, modul si circumstantele de comitere a acestora, in raport de care, este evidenta necesitatea privarii de libertate a inculpatului, pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica si care este de actualitate in conditiile in care rezonanta sociala a pretinselor fapte a fost una de amploare din perspectiva conduitei infractionale descrise in actul de sesizare si a calitatii persoanei implicate, aceea de primar al mun.

acum 86 luni (19 Jul 2016)

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, arestat preventiv intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si incarcerat la Penitenciarul Gherla, a fost suspendat din functie, luni, la scurt timp de la depunerea juramantului de investitura, atributiile acestuia urmand sa fie preluate de unul dintre cei doi viceprimari.

20 mai 2016 Chereches este trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita, in forma continuata. la art.202 al.1,3 C.p.p., constata ca, a fost luata in mod temeinic si cu respectarea dispozitiilor legale in materie, ca subzista temeiurile avute in vedere la luarea acesteia, impunand in continuare privarea de libertate a inculpatului. Astfel, din intreg materialul probator administrat in faza de urmarire penala, judecatorul constata ca, subzista suspiciunea rezonabila ca, inculpatul ar putea fi autorul pretinselor fapte pentru care a fost trimis in judecata prin rechizitoriul 256/P/2015 emis la data de 19 mai 2016 de catre D.N.A.-Serv. Teritorial Cluj-, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, prev.

Exista "suspiciunea rezonabila" ca edilul ar fi spagar

Magistratul a explicat ca in acest moment al procesului, este verificata doar existenta unor date sau informatii care pot sustine suspiciunea rezonabila ca Chereches ar putea fi autorul infractiunii pentru care este cercetat," concluzia existentei acestei suspiciuni rezonabile nefiind in masura sa afecteze prezumtia de nevinovatie stabilita de lege in beneficiul sau cu precizarea ca, recunoasterea acestei prezumtii nu poate exclude luarea unor masuri preventive, in conditii legale".

"La analiza subzistentei temeiurilor de arestare, judecatorul are in vedere natura si gravitatea concreta a faptelor la care se refera invinuirea, modul si circumstantele de comitere a acestora, in raport de care, este evidenta necesitatea privarii de libertate a inculpatului, pentru inlaturarea unei sta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro