Cum mentinem retelele interioare de apa potabila. Ce efecte au tevile de cupru asupra apei

Cum mentinem retelele interioare de apa potabila. Ce efecte au tevile de cupru asupra apei

Potrivit oficialilor companiei de apa din unul dintre cele mai mari judete din tara, proprietarii ar trebui sa tina cont de cateva aspecte, astfel incat reteaua de apa potabila din locuinta sa aiba o viata cat mai lunga. Potrivit specialistilor, o alta conditie pentru buna functionalitate a retelelor interioare de apa potabila este verificarea permanenta a acestora, "intrucat poate interveni uzura sau pot aparea defecte ale elementelor de inchidere dintre instalatiile de furnizare a apei potabile si a celor de preparare a apei calde, ceea ce poate favoriza by-pass-ul apei calde pe retelele de apa potabila, cu influente asupra calitatii acesteia".

acum 58 luni (13 Feb 2018)

Potrivit oficialilor companiei de apa din unul dintre cele mai mari judete din tara, proprietarii ar trebui sa tina cont de cateva aspecte, astfel incat reteaua de apa potabila din locuinta sa aiba o viata cat mai lunga.

"Materialele utilizate la realizarea retelelor interioare de apa potabila vor fi de calitate, pentru a nu influenta calitatea apei potabile prin modificari organoleptice, cum ar fi cele de gust sau de miros. De exemplu, in cazul utilizarii unor tevi de cupru, oxizii de metal se pot transfera in apa, cu preponderenta in perioada de stationare a acesteia de pe parcursul noptii, ceea ce poate deteriora calitatea apei potabile", explica oficialii ApaVital.

In cazul imobilelor cu regim de inaltime mai mare de P+4, materialele utilizate la realizarea retelelor interioare trebuie sa detina toate specificatiile solicitate de operatorul de apa in ceea ce priveste presiunea disponibila la bransament, pentru a exista o continuitate a pastrarii nealterate a apei si pentru a evita avariile.

Potrivit specialistilor, o alta conditie pentru buna functionalitate a retelelor interioare de apa potabila este verificarea permanenta a acestora, "intrucat poate interveni uzura sau pot aparea defecte ale elementelor de inchidere dintre instalatiile de furnizare a apei potabile si a celor de preparare a apei calde, ceea ce poate favoriza by-pass-ul apei calde pe retelele de apa potabila, cu influente asupra calitatii acesteia". In situatia in care reteaua interioara nu este utilizata pentru o perioada mai mare de timp, de exemplu in perioada concediilor, calitatea apei stagnate in instalatii se va degrada. Din acest motiv, la reluarea consumului, este necesar sa se evacueze un volum de apa cel putin egal cu cel stationat in reteaua interioara, pentru ca apa sa fie corespunzatoare din punctul de vedere al potabilitatii.", spun reprezentantii ApaVital. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro