"Cum m-a pacalit Mihai Tatulici"

Ea nu are nici un fel de importanta, fapt ce ii ingaduie memorialistului sa sara cum vrea si cand vrea din 1990 inapoi in anii 70,, din 2004 in 2010, de la TVR la Viata studenteasca, de la Pro tv la Realitatea tv, de la Operatiunea Pro NATO la Zece pentru Romania, de la Paul Everac si nastrusniciile sale la tragismul destinului Regelui Mihai, de la Basescu la Vantu si de la Nicu Ceausescu la Adrian Paunescu si la Gabriela Szabo, de la Plesu si Liiceanu la Emanuel Valeriu si ticalosiile acestuia, din pacate doar la cele teveristice.

acum 66 luni (30 Jul 2015)

>

Cum nu stiu ce scria in respectiva gazeta nici alt mare corifeu al presei romanesti post-revolutionare, Cornel Nistorescu, privilegiat de regimul comunist si recompensat cu pasapoarte la discretie. Pe Mihai Tatulici mi-l amintesc doar din ipostaza de redactor la Redactia de tineret a TVR. Unde alaturi de, acum disparutele, Jana Gheorghiu sau Anca Fusariu, reprezenta categoria "inteligentilor" si a "spalatilor". Care faceau propaganda comunista, caci nu se putea altfel, dar ceva mai cu masura si mai elaborat, nu stiu daca prin aceasta nu si mai pernicios, decat colegi de redactie precum Costin Buzdugan sau Ionel Stoica.

Mihai Tatulici a facut cariera, a facut si bani, foarte multi bani dupa 1989. Nu a fost silit sa paraseasca TVR, asa cum i s-a intamplat colegei sale Anca (Beatrice) Arion si ea o "desteapta" care insa nu a simtit ca vine marea schimbare si a facut un film de pomina de o ora intreaga in care, in preajma Congresului al XIV lea al PCR, elogia la pachet iubitii conducatori si demolarile din Bucuresti. Mihai Tatulici, numai Dumnezeu si el stiind cum, a scapat rapid de probleme. Iar aceasta prima incercare serioasa din viata i-a fost freneticului ziarist doar cap de serie pentru multe si mari alte reusite similare. S-a transformat in agent de reclama si de vanzari pentru Caritasul lui Ioan Stoica. A complotat cu succes impotriva lui Paul Everac si a facut prin asta o fapta buna. A plecat cand a trebuit din TVR si s-a salvat inainte de naufragiul colosal al postului Tele 7 abc. S-a occidentalizat si natoizat perfect in vremurile de glorie ale Pro tv si s-a descurcat la fel de bine in anii in care a lucrat la Realitatea tv. Iar cum omul de televiziune e un plasmuitor de iluzii, admit ca Mihai Tatulici este, a fost unul premium.

In urma cu putin timp lui Mihai Tatulici i-a aparut la editura House of Guide Publishing Grup, din cate se pare editura proprietate personala, primul volum din ceea ce se anunta un lung op. Aparitie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro