Cum lucreaza mafia sangelui in Romania. Falsurile care au bagat un spital in faliment. "Sunt 40 de spitale in care se intampla aceeasi nenorocire"
"La 1 august 2009, preluand atributiile de manager, am constatat ca ne aflam in plina campanie de executare judecatoreasca pe diverse capete de acuzare si eram pe punctul de a nu mai putea plati salariile, chiar de a ne bloca complet activitatea pentru ca Romgermedul ne executa pe intarzieri la plata fata de ei, si erau penalitati de intarziere foarte foarte mari. Dr. Calin Tiu, managerul Spitalului Campina, cel care a descoperit contractul falsificat "Erau 40 de contracte unde se intampla aceeasi nenorocire" "Am sesizat atunci Politia si Curtea de Conturi si Corpul de Control al Directiei Sanitare nu numai pentru cazul Romgermed, pentru ca erau mai multe contracte extrem de paguboase pe care spitalul le ducea de ani de zile si situatia asta era extreme de incarcata. S-a cerut o reexpertizare a acestui contract falsificat, expertizara s-a facut, sunt 36 de pagini de sustinere in analiza facuta de cei de la IML (Institutul National de Criminalistica n.r.) cu tehnologie extrem de moderna cu acelasi rezultat, contractul este falsificat", mai spune Tiu. In plus, Schwartz (foto stanga - captura Prima TV) a fost retinut, in august 2015, alaturi de alte doua persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste doua milioane de euro, in care este vizata reteaua sa de clinici private si mai multe firme de constructii, au declarat surse din Politie, citate de Mediafax.
Colaborarea dintre cele doua entitati prevedea ca spitalul din Campina sa cedeze clincii private laboratorul de analize in vederea eficientizarii activitatii.
Colaborarea dintre Spitalul Municipal Campina si clinica Romgermed a inceput in anul 2007, perioada in care spitalul era condus de medicul Alexandru Matei, in prezent sef sectie Chirurgie in cadrul aceleiasi unitati medicale si fost candidat al PDL pentru Senat. Aceste obligatii erau: preluarea salariilor personalului de laborator, imbunatatiri ale standardelor de calitate din laborator, aparatura, circuite, retea si de asemenea se obligau sa promoveze acest laborator in teritoriu pentru a creste volumul de investigatii. Nu s-au achitat de niciuna dintre aceste obligatii, ba mai mult, datorita faptului ca nu mai eram titular de contract cu CAS, ci eram intermediati de aceasta asociere, s-a pierdut si contractul cu CAS pentru ambulatoriul de specialitate, pierdere pe care nu am reusit nici pana astazi sa o depasim. Spitalul nu a avut nimic de castigat de pe urma acestei asocieri, ba din contra a avut de pierdut enorm. A pierdut bani, a pierdut din imagine, a pierdut din exercitiul unor bune practicica si contract cu Casa de Asigurari, care nu ne mai este la indemana sa-l reluam", explica medicul Calin Tiu, actualul manager al Spitalului Municipal Campina. Contract falsificat
Tiu preia fraiele unitatii medicale in vara anului 2009, moment in care au inceput si o ancheta interna cu scopul de a identifica posibilele cauzele pentru care SMC avea atat de multe pierderi si se afla in pragul colapsului financiar. Asa s-a aflat ca Romgermed efectua analizele medicale in spatiul pus la dispozitie de spital, cu pacientii, cu personalul, cu reactivii spitalului si factura tot spitalului contravaloarea analizelor in fiecare luna.
"La 1 august 2009, preluand atributiile de manager, am constatat ca ne aflam in plina campanie de executare judecator... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro