Cum le punea Oprisan "pile" sefilor de institutii, magistratilor, politistilor si parlamentarilor sa cumpere actiuni la megateapa "Dracula Park"

Cum le punea Oprisan

Acesta a cumparat in ianuarie 2002 actiuni in valoare de 25 de milioane de lei, de la BCR, sucursala care coordona vanzarea de actiuni. Cum fuge "haituitul" Oprisan, de sapte ani, de justitie, in "Dosarul Caprioara": prefecti amnezici, politisti aroganti cu instanta, primari audiati cu forta Marian Oprisan, liderul PSD Vrancea, a reusit, timp de sapte ani si jumatate, sa amane termenele de judecata in marele "Dosar Caprioara", in care este acuzat de coruptie.

acum 114 luni (19 Jan 2015)

In anul 2001, Guvernul Adrian Nastase, prin ministrul Turismului de la acea vreme, Dan Matei Agathon lansa o subscriptie publica prin care se adunau bani pentru dezvoltarea celui mai mare parc tematic din Estul Europei.

La vremea respectiva Adrian Nastase a investit 102 milioane de lei vechi in pachetul de actiuni, in vreme ce Agathon, mai sarac, si-a pus la bataie salariul pe o luna, respectiv 15,3 milioane de lei.

Din "corul" de laudatori ai proiectului nu puteau lipsi nici liderii politici din Vrancea, Marian Oprisan fiind si in acea perioada presedinte de Consiliu Judetean.

Acesta a cumparat in ianuarie 2002 actiuni in valoare de 25 de milioane de lei, de la BCR, sucursala care coordona vanzarea de actiuni.

"Presedintele Marian Oprisan i-a cerut directorului BCR Vrancea, Ion Calin sa-i ajute pe toti sefii institutiilor publice descentralizate, parlamentarii de Vrancea, magistrati, politisti sa achizitioneze actiuni la Dracula Park", scria ziarul Milcovul in anul 2012. Avem o imensa responsabilitate pentru cetateni si de tara noastra, pentru ca nu mai in acest mod vom putea ajunge acolo unde ne dorim cu totii: la un trai de viata mai bun in Uniunea Europeana si NATO", declara in ianuarie 2012 Marian Oprisan.

La momentul cand Oprisan cumpara actiuni, prin sucursala BCR fusesera achizitionate si alte actiuni ale unor oameni importanti din Vrancea, in valoare de 270.000 de milioane de lei.

Ulterior si Oprisan a avut ideea infiintarii unui parc de distractii la Cringul Petresti, in vecinatatea locului unde familia sa a cumparat in anul 2001 opt hectare de teren.

Totusi, achizitionarea de catre Consiliul Judetean Vrancea a Complexului Turistic "Caprioara" i-a adus lui Marian Oprisan un dosar de coruptie care se judeca de aproape noua ani, fara un verdict.

Mai puteti citi:

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro