Cum l-a turnat Gelu Voican Voiculescu pe Bivolaru, guru MISA, la Securitate: "Are priza la oameni redusi, handicapati, labili. Un amagit care-i amageste pe altii"

Cum l-a turnat Gelu Voican Voiculescu pe Bivolaru, guru MISA, la Securitate:

Gelu Voican Voiculescu a fost urmarit timp de 24 de ani, insa a facut informari pentru Securitate legate de vestitul yoghin Gregorian Bivolaru, seful miscarii MISA, care de altfel a fost si bagat la inchisoare de regimul comunist. "Manat de o dorinta de compensare, avid de a sti, fara un discernamant clar, avand o mentalitate confuza, avand un psihism nebulos, dominat de o afectivitate tulbure, emotiv si imaginativ totodata, ignorant si credul, s-a lasat atras de tot felul de domenii mai ciudate: magie, ocultism, hipnotism, radiestezie, spiritism, theosofism, metapsihica, psihologie, astrologie, chiromantie, grafologie si alte practici divinatorii, hermetism, alchimie etc. Voiculescu urmarit de Securitate Aflam din nota CNSAS ca Gelu Voican Voiculescu, a fost urmarit de securitate, "fiind semnalat cu relatii suspecte in randul unor cetateni straini si cu intentii de evaziune din tara" si cu "comentarii dusmanoase si intentie de a transmite in strainatate materiale cu continut denigrator la adresa oranduirii socialiste". Deasemenea, pentru ca se ocupa de procurarea de carti si materiale din strainatate ori de la bibliotecile straine din Bucuresti, pe care le xeroxeaza si le difuzeaza la diferite persoane contra cost sau fara bani, unele suspecte a fi nocive (...) savarsind prin aceasta infractiunea de propaganda impotriva oranduirii socialiste", mai sustine Marius Mioc.

acum 96 luni (24 Mar 2015)

Marius Mioc a dat in judecata Consiliul Natinoal pentru Studirea Arhivelor Securitatii (CNSAS), dupa ce acesta a facut public, in 2010, dosarul lui Gelu Voican Voiculescu, fost prim-ministru in primul guvern revolutionar din decembrie 1989, in care se arata negru pe alb ca acesta nu a colaborat cu Securitatea. Tot la instanta a apelat si controversatul Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), prin avocatul Mihaela Mitu, acesta fiind unul dintre cei care se considera "turnati" la Securitate de catre Gelu Voican Voiculescu. Gelu Voican Voiculescu a fost urmarit timp de 24 de ani, insa a facut informari pentru Securitate legate de vestitul yoghin Gregorian Bivolaru, seful miscarii MISA, care de altfel a fost si bagat la inchisoare de regimul comunist.

"Caracterul sau a inceput sa se modifice"

Nota intocmita si semnata de Voiculescu, in antetul completat de ofiterul de securitate fiind atribuita sursei "Calugarul", care se referea la cazul lui Gregorian Bivolaru.

"Manat de o dorinta de compensare, avid de a sti, fara un discernamant clar, avand o mentalitate confuza, avand un psihism nebulos, dominat de o afectivitate tulbure, emotiv si imaginativ totodata, ignorant si credul, s-a lasat atras de tot felul de domenii mai ciudate: magie, ocultism, hipnotism, radiestezie, spiritism, theosofism, metapsihica, psihologie, astrologie, chiromantie, grafologie si alte practici divinatorii, hermetism, alchimie etc. L-am cunoscut in jurul virstei de 18 ani, in plina efervescenta a curiozitatii pentru tot ce tine de domeniul destul de incert - mai mult parastiintific, cu denumiri globale nesigure - psihotronica, parapsihologie", se arata in informatiile publicate de CNSAS. Acestia intre care ma numaram si eu eram de varste diferite, aveam diferite formatii intelectuale, aveam diferite mobiluri, fiecare posedand un anumit bagaj de cunostinte, in anumite domenii".

Inceputurile lui Bivolaru in acest domeniu au continua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro