Cum l-a lecuit DNA pe un doctor sa mai ia spaga. Un medic din Galati condamnat pentru spaga a sunat la 112 cand o pacienta a vrut sa-i dea 50 de lei

Cum l-a lecuit DNA pe un doctor sa mai ia spaga. Un medic din Galati condamnat pentru spaga a sunat la 112 cand o pacienta a vrut sa-i dea 50 de lei

Este de remarcat ca medicul galatean tocmai ce a fost condamnat, definitiv, in urma cu doar cateva zile, la trei ani de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pentru ca, in urma cu un an, a primit o mita de 1.000 de lei pentru a opera un pacient. Solutia Curtii este definitiva si este mult mai blanda decat cea luata de prima instanta (Tribunalul Galati), care hotarase, in aprilie 2016, ca medicul sa execute pedeapsa de trei ani de inchisoare si sa-i fie interzis dreptul de a profesa pentru un interval de cinci ani. Femeia care a platit mita de 1.000 de lei le-a declarat procurorilor ca, initial, a incercat sa plateasca pentru operatie suma de 300 de lei, insa a fost refuzata de medic pentru ca suma era prea mica.

acum 92 luni (3 Jul 2016)

Incident mai putin obisnuit, in acest weekend, la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta "Sf. Un medic a sunat, panicat si furios, la 112 si a cerut interventia de urgenta a oamenilor legii, dupa ce a pacienta i-ar fi introdus in buzunar, se pare ca fara voia lui, o bancnota de 50 de lei.

Desi pare o anecdota, intamplarea este cat se poate de reala si a declansat un adevarat scandal in spital, deoarece lumea s-a adunat ca la urs dupa ce medicul urolog Dumitru Tuta (60 ani) si-a suspendat activitatea, a inceput sa vocifereze si a cerut agentilor de ordine sa o retina pe femeia care i-a oferit bani, pana la sosirea procurorilor si politistilor.

Este de remarcat ca medicul galatean tocmai ce a fost condamnat, definitiv, in urma cu doar cateva zile, la trei ani de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pentru ca, in urma cu un an, a primit o mita de 1.000 de lei pentru a opera un pacient. Corpul delict si groaza de un nou flagrant

Sositi la fata locului in doar cateva minute, oamenii legii au ridicat bancnota oferita medicului, au deschis un dosar penal pentru dare de mita, iar persoana care a oferit banii (si care ramasese la fata locului deoarece agentii de paza nu i-au permis sa plece) a fost dusa la audieri.

Medicul Tuta si-a continuat si in acest timp discursul de persoana vatamata profund de incercarea de corupere, lucru care a impartit asistenta in doua tabere.

Cert este ca doctorul Dumitru Tuta parea surescitat si ingrozit de intamplarea prin care tocmai trecuse, semn ca prima lui experienta cu justitia l-a marcat foarte mult si ca frica de puscarie pusese stapanire pe el. De altfel, medicul urolog a marturisit ca a fost inspaimantat de gandul ca gestul femeii ar putea fi aranjat impreuna cu procurorii DNA, pentru a-l trimite la inchisoare.

Ileana Rotaru, femeia acuzata de dare de mita FOTO Costel Cr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro