Cum l-a convins o fetita de 11 ani pe Lincoln sa isi lase barba. "Voi incerca sa ii conving si pe ceilalti sa va voteze"

Cum l-a convins o fetita de 11 ani pe Lincoln sa isi lase barba.

Pe 15 octombrie 1860, o fetita in varsta de 11 ani pe nume Grace Bedell, din New York, ii trimitea viitorului presedinte ale Statelor Unite, o scrisoare in care ii spunea ca are nevoie de o schimbare pentru sporirea sanselor in alegeri. Eu am patru frati si unii dintre ei vor vota cu dumneavoastra oricum, dar, daca va lasati barba, voi incerca sa ii conving si pe ceilalti sa va voteze pentru ca ati arata mult mai bine caci fata dumneavoastra e asa de slaba.Tuturor doamnelor le plac barbile si si-ar tachina sotii sa voteze pentru dumneavoastra si atunci dumneavoastra ati fi presedinte.

acum 11 luni (12 Jan 2018)

Pe 15 octombrie 1860, o fetita in varsta de 11 ani pe nume Grace Bedell, din New York, ii trimitea viitorului presedinte ale Statelor Unite, o scrisoare in care ii spunea ca are nevoie de o schimbare pentru sporirea sanselor in alegeri.

Desi in raspunsul sau, Lincoln nu i-a promis fetitei ca isi va lasa barba, acesta i-a urmat totusi sfatul, nefiind cunoscut ca un om neaparat multumit de felul in care arata. Spre exemplu, dupa cum informeaza todayifoundout.com, intr-o dezbatere publica cu rivalul sau, Stephen Douglas, cand acesta l-a numit un om cu doua fete, Lincoln i-ar fi raspuns: "Daca mai aveam o fata, crezi ca as fi purtat-o pe asta?"

Scrisoarea lui Grace Bedell (publicata de abrahamlincolnonline.org):

"Draga domnule,

Tatal meu tocmai a ajuns acasa de la targ si a adus cu el o fotografie cu dumneavoastra si domnul Hamlin. Sunt o fetita in varsta de doar 11 ani, dar as vrea atat de mult sa fiti presedintele Statelor Unite, asa ca sper ca nu ma veti crede prea indrazneata ca ii scriu unui om atat de mare precum dumneavoastra. Daca aveti vreo fetita ca mine transmiteti-i iubirea mea si spuneti-i sa imi scrie daca dumneavoastra nu puteti sa raspundeti la scrisoare.

Eu am patru frati si unii dintre ei vor vota cu dumneavoastra oricum, dar, daca va lasati barba, voi incerca sa ii conving si pe ceilalti sa va voteze pentru ca ati arata mult mai bine caci fata dumneavoastra e asa de slaba.Tuturor doamnelor le plac barbile si si-ar tachina sotii sa voteze pentru dumneavoastra si atunci dumneavoastra ati fi presedinte. Tatal meu va vota pentru dumneavoastra si daca as fi barbat si eu as vota tot cu dumneavoastra, dar voi incerca sa conving pe oricine voi putea, sa va voteze...

Raspunsul lui Abraham Lincoln:

"Domnisoarei Grace Bedell,

Draga mea domnisoara,

Placuta dumn... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro