Cum iti testezi limitele urcand pe Kilimanjaro. Tanar antreprenor roman: "Nu stiam ce o sa ne astepte!"

Cum iti testezi limitele urcand pe Kilimanjaro. Tanar antreprenor roman:

Timp de sase zile, alaturi de fratele sau, Paul, si de alti opt tineri din tara, a facut parte dintr-un grup care si-a propus sa ajunga pe masivul Kilimanjaro si sa priveasca lumea de la peste 5.000 de metri inaltime. Prima zi in parcul Kilimanjaro a insemnat, practic, 6-7 ore de mers prin jungla, cu oprire in baza de la 2.850 de metri: "Aici am primit primul lighean de apa calda. Echipamentul folosit de Andrei si de ceilalti romani a constat in doua perechi de incaltaminte: o pereche pentru jungla si calatoria din primele zile, iar o alta pereche pentru ascensiunea din ultima noapte. Aici am avut primul moment in care mi s-a luat aerul, cu 100 de metri inainte de a ajunge in tabara de la 4.600 de metri. Tanarul a dorit ca pe ultima parte de traseu sa poarte ciorapii de lana facuti de bunica sa: "Am plecat la 12.30 noaptea si am ajuns sus la 8.00 dimineata.

acum 83 luni (18 Mar 2017)

La inceputul lunii februarie, Andrei Gheorghita, un tanar antreprenor din Iasi, a lasat afacerea pe care o are in centrul orasului si a pornit intr-o calatorie in care si-a testat limitele fizice si psihice. Timp de sase zile, alaturi de fratele sau, Paul, si de alti opt tineri din tara, a facut parte dintr-un grup care si-a propus sa ajunga pe masivul Kilimanjaro si sa priveasca lumea de la peste 5.000 de metri inaltime.

Ideea de a urca cel mai inalt varf din Africa a venit in urma cu un an, atunci cand Andrei si Paul Gheorghita cautau sa faca ceva neobisnuit impreuna. Au cautat pe internet si au descoperit un ghid autorizat care organizeaza astfel de vacante extreme. Au platit cateva mii de dolari pentru ca impreuna cu un ghid autorizat din Romania sa cunoasca un teritoriu nou, cu norme si reguli inedite de convietuire.

"Nu stiam ce o sa ne astepte!", spune Andrei abia intors de pe taramurile africane, jucandu-se cu o bratara neagra pe care este inscriptionata cu fire portocalii numele Kilimanjaro. Bratara, ca orice suvenir, are si ea o poveste, care incepe la finalul ascensiunii pe cel mai inalt varf de pe continentul negru.

"La Kilimanjaro, ascensiunea e diferita fata de alti masivi, pentru ca urci in fiecare zi cate 1.000 de metri diferenta de nivel fara sa cobori. Ai doar o zi de aclimatizare, in rest doar urci, ceea ce iti pune la incercare corpul. Eu am avut o problema de aclimatizare, de la 5.000 de metri in sus mi s-a cam taiat aerul", isi aminteste Andrei.

Insa pana la senzatiile din varf, povestile sunt multe si incep la intrarea in Parcul National Kilimanjaro. Acolo, in functie de volumul bagajului, de traseu si de dimensiunea grupului, se decide cati insotitori vor urca impreuna cu turistii. Grupul din Romania, de zece persoane, a fost insotit de 35 de porteri (n.r. "Un porter primeste 2-3 dolari pe zi si cara de la butelii la oale pentru mancare. Totul se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro