Cum iti poti ajuta copilul sa-si dezvolte memoria fotografica

Cum iti poti ajuta copilul sa-si dezvolte memoria fotografica

Chiar daca unii profesori sustin ca varsta optima pentru exersarea memoriei fotografice este cuprinsa intre sase luni si trei ani, orice copil care detine chiar si putina practica poate deprinde acest tip de memorie, spune Hanoko Ward, procesoara la Scoala Shichida Education din Japonia, unde copiii vin pentru a-si dezvolta partea creierului insarcinata cu acest lucru.

acum 79 luni (5 May 2016)

Chiar daca unii profesori sustin ca varsta optima pentru exersarea memoriei fotografice este cuprinsa intre sase luni si trei ani, orice copil care detine chiar si putina practica poate deprinde acest tip de memorie, spune Hanoko Ward, procesoara la Scoala Shichida Education din Japonia, unde copiii vin pentru a-si dezvolta partea creierului insarcinata cu acest lucru. "In primii ani de viata, emisfera dreapta din creier, care se ocupa de procesare, este cea dominanta, motiv pentru care copiilor le este usor sa dezvolte acest tip de memorie, o deprindere unica", a declarat Ward. Tutorii de la Scoala Shichida Education, responsabili de succesul unei eleve in varsta de numai 5 ani, Julia Rozenkova , care a dovedit abilitati extraordinare, au dezvaluiut cateva tehnici prin care orice copil poate dezvolta o memorie fotografica, daca acestea sunt aplicate la varsta potrivita: Copii de doi ani Arata-i copilului noua fotografii pentru trei secunde, apoi roaga-l sa le aranjeze in ordine, sub forma unui colaj.

Copii de patru ani Arata-i o fotografie si roaga-l sa o refaca printr-un desen, din memorie.

Copii de cinci ani si mai mari de cinci ani In timp ce spui o poveste, arata-i imagini aferente lucrurilor despre care vorbesti. Julia este unul din copiii-minune de la Scoala Shichida Education, un centru controversat din Japonia unde profesorii ii invata pe studentii cu varste fragede, cei mai tineri avand chiar si sase luni, cum sa dobandeasca sau sa exerseze eficient memoria fotografica. Julia ia lectii de limba rusa si de pian, reusind sa cante melodii intregi dupa ce se uita fugitiv peste notele muzicale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro