Cum iti dai seama daca poti sa folosesti sau nu ouale vechi din frigider

Cum iti dai seama daca poti sa folosesti sau nu ouale vechi din frigider

Ti s-a intamplat, probabil, sa ai un carton de oua care sta in spatele frigiderului de o saptamana... Expertii din industria alimentara americana spun ca data nu poate fi mai inaintata de 30 de zile de la data la care au fost ambalate.

acum 69 luni (12 Jun 2017)

Ti s-a intamplat, probabil, sa ai un carton de oua care sta in spatele frigiderului de o saptamana... Daca nu poti vedea care este data la care ti-au fost vandute, cum poti sa isi dai seama ce trebuie sa faci in situatia aceasta?

Ei bine, in teorie, ouale sunt la cel mai inalt grad al calitatii lor atunci cand le folosesti in interval de trei saptamani de la data de ambalare inscriptionata pe carton.

Cel mai clar sfat este sa te uiti pe cartonul cu oua ca sa vezi data de valabilitate, pentru a judeca daca sunt proaspete sau nu. Expertii din industria alimentara americana spun ca data nu poate fi mai inaintata de 30 de zile de la data la care au fost ambalate. Unele tari nu necesita o astfel de data inscriptionata pe cartonul de oua. Dar ouale aprobate de specialisti au scrisa o data la care au fost ambalate, care este ziua in care au fost spalate, inscriptionate si puse in carton. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro