Cum iti dai seama ca cel mic sufera de astm. Medic: "Un tratament eficient trebuie sa dureze cel putin 5-10 zile"

Cum iti dai seama ca cel mic sufera de astm. Medic:

Astmul nu este o afectiune care poate fi diagnosticata de la nastere si nu exista nici analize amanuntite care sa-ti spuna ce predispozitie are cel mic sa faca aceasta boala. Testarea capacitatii pulmonare la cel mic este foarte dificila, spirometria, cea mai simpla metoda, fiind inaccesibila pana la varsta la care pacientul devine pe deplin cooperant, de aceea, foarte frecvent, medicul specialist va prescrie pur si simplu medicatia pentru astm, atunci cand semne precum gafaiala, chiar si in episoadele cand nu este prezenta o infectie, doar la contactul cu aerul rece, de exemplu, sau simptome precum tusea seaca, suparatoare, in accese care pot intrerupe somnul, coroborate cu cele mentionate anterior, sunt tot mai frecvente.

acum 57 luni (16 Jul 2016)

Astmul nu este o afectiune care poate fi diagnosticata de la nastere si nu exista nici analize amanuntite care sa-ti spuna ce predispozitie are cel mic sa faca aceasta boala. Copilul este apatic, sau din contra, agitat, oboseste cand face eforturi nu prea mari, isi foloseste pentru a respira muschii pieptului, simptome comune, de altfel, si in raceli si gripe. Cand toate aceste simptome apar frecvent in raceli, iar copilul prezinta si simptome de alergii sau eczeme, diagnosticul de astm devine tot mai probabil.

Testarea capacitatii pulmonare la cel mic este foarte dificila, spirometria, cea mai simpla metoda, fiind inaccesibila pana la varsta la care pacientul devine pe deplin cooperant, de aceea, foarte frecvent, medicul specialist va prescrie pur si simplu medicatia pentru astm, atunci cand semne precum gafaiala, chiar si in episoadele cand nu este prezenta o infectie, doar la contactul cu aerul rece, de exemplu, sau simptome precum tusea seaca, suparatoare, in accese care pot intrerupe somnul, coroborate cu cele mentionate anterior, sunt tot mai frecvente.

De ce trebuie ferit un copil astmatic

Astmul se instaleaza la pachet cu alergiile de tot felul. Exista o serie de factori declansatori ai crizelor de astm, printre care unii, dintre cei mai comuni:

- infectiile respiratorii - episoadele de raceala si gripa peste care un copil fara aceasta problema trece usor, pentru un astmatic pot insemna o adevarata lupta pentru aer din cauza inflamatiei cailor respiratorii;

- fumul de tigara - copilul unei mame fumatoare are risc mai mare de a dezvolta astm. Insa si fumatul pasiv, care intervine dupa nastere, este la fel de nociv, motiv pentru care trebuie evitat accesul cu copilul in locurile in care se fumeaza, in casa trebuie categoric interzis fumatul, dar si in masina, chiar daca un fumator inrait va va linisti spunandu-va ca deschide geamul.

- parul de animal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro