Cum isi umfla artificial Romania Libera tirajul | Imperiul putred al lui Dan Adamescu

Cum isi umfla artificial Romania Libera tirajul | Imperiul putred al lui Dan Adamescu

Acum, jumatate se duc catre o firma In timp ce majoritatea ziarelor quality trec printr-o perioada grea, iar vanzarile se fac in cea mai mare parte la chiosc, Romania Libera este singura publicatie in care jumatate din tiraj se duce pe vanzari in bloc, adica catre societati care cumpara ziare in cantitati foarte mari, iar 40% pe abonamente.

acum 100 luni (9 Mar 2016)

In urma cu doi ani, vanzarile ziarului detinut de Dan Adamescu erau dublate. Acum, jumatate se duc catre o firma

In timp ce majoritatea ziarelor quality trec printr-o perioada grea, iar vanzarile se fac in cea mai mare parte la chiosc, Romania Libera este singura publicatie in care jumatate din tiraj se duce pe vanzari in bloc, adica catre societati care cumpara ziare in cantitati foarte mari, iar 40% pe abonamente. Conform ultimelor cifre date publicitatii de catre Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT), Romania Libera vinde doar 10% din exemplare la bucata, ceea ce ridica o serie de intrebari.

Reamintim ca, in urma cu doi ani, publicatia lui Dan Adamescu sustinea ca vinde un tiraj dublu fata de cel real, iar pacaleala era pentru clientii de publicitate.

Cum si-au pierdut ziarele clientii fideli

Ziarele din Romania au mari probleme cu abonamentele. Posta Romana, care chiar in aceste zile ameninta cu greva, nu respecta intotdeauna termenele, iar publicatiile ajung cu intarziere la abonati. Astfel, numarul abonamentelor la ziare a ajuns la cateva mii, iar publicatiile traiesc din exemplarele vandute la chioscuri. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro