Cum isi propune o primarie sa vina in sprijinul unei comunitati sarace de 2.500 de persoane. "Vom schimba radical viata intregii familii"

Cum isi propune o primarie sa vina in sprijinul unei comunitati sarace de 2.500 de persoane.

Aproximativ 2.500 de membri ai unei comunitati sarace din Jibou sunt vizate de un amplu proiect cu fonduri europeni demarat de catre Primarie, prin care vor fi organizate cursuri de parenting, vor fi acordati bani pentru scolarizarea copiilor, pentru renovarea locuintelor sau pentru sprijinirea initiativelor antreprenoriale. Parintii someri vor primi ajutor si consiliere de specialitate pentru se putea integra intr-o structura de invatamant sau pentru a-si putea obtine un loc de munca, vor beneficia de programe de mentorat si de consiliere vocationala si, nu in ultimul rand, vor avea la dispozitie programe de afterschool si parenting pentru a-si educa si copii.

acum 73 luni (9 May 2018)

Aproximativ 2.500 de membri ai unei comunitati sarace din Jibou sunt vizate de un amplu proiect cu fonduri europeni demarat de catre Primarie, prin care vor fi organizate cursuri de parenting, vor fi acordati bani pentru scolarizarea copiilor, pentru renovarea locuintelor sau pentru sprijinirea initiativelor antreprenoriale.

Programul, adresat familiilor aflate la limita subzistentei, are printre principalele obiective cresterea nivelului de educatie si reinsertie sociala, incurajarea anteprenoriatului, dar si reducerea mortalitatii infantile, prevenirea sarcinilor in cazul minorelor sau cresterea numarului de persoane din comunitatile marginalizate inscrise la medicul de familie. Obiectiv: schimbari de mentalitate

Comunitatile defavorizate din localitatea salajeana vor beneficia de consiliere psihologica gratuita, alaturi de asistenta medicala sau sustinere pentru educatie si pentru reinsertie sociala prin intermediul Biroului de Consiliere pentru Cetateni, un centru comunitar inaugurat marti, 8 mai, ce ofera servicii integrate pentru copii, tineri si adulti.

"Schimbarile de mentalitate sunt, de regula, asociate cu gasirea altor strategii de adaptare si cu schimbari semnificative survenite in satisfactia fata de propria viata, de aceea rolul consilierului poate fi esential in acest proces de transformare. In aceste cazuri, echipe multidisciplinare si interinstitutionale, coordonate de un responsabil de caz, vor interveni atat in procesul de evaluare, cat si in furnizarea serviciilor specializate", sustine Lidia Revnic, coordonatoarea Biroului de Consiliere Cetateni.

La randul sau, Silvia Pasca-Pustai, manager general al proiectului, estimeaza ca toate persoanele incluse in program vor fi reintegrate in primii doi ani de la lansare: "Serviciul este integrat si ca va schimba radical viata intregii familii: parintii isi gasesc un loc de munca si il pastreaza, invata sa fie parinti la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro