Cum isi dezvolta un roman afacerea din SUA cu IT-isti de acasa. "Daca ne implicam sa fie mai bine, va fi mai bine"

Cum isi dezvolta un roman afacerea din SUA cu IT-isti de acasa.

Acolo l-a intalnit pe Matt, care cunostea problemele farmaciilor din SUA, si s-au gandit sa faca un soft care sa ajute si pensionarii sa economiseasca, dar si sa usureze munca farmacistilor. Echipa la Cluj La iMedicare are un colaborator din Cluj si se gandeste sa mareasca echipa, sa mai angajeze cativa IT-sti.

acum 79 luni (17 Jun 2015)

La obiect si, pe alocuri, nostima. Asa a fost prezentarea pe care nasaudeanul Flaviu Simihaian a tinut-o, la inceputul lui iunie, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj despre cum sa gasesti resurse financiare ca sa-ti sustii si dezvolti afacerea sau produsul creat. Le-a vorbit celor din sala si despre cum a aparut iMedicare, softul care deserveste 4.000 de farmacii din State, afacerea lui si a lui Matt Johnson, un farmacist-programator.

Flaviu povesteste ca mergea la hackathon-uri (concursuri de idei) cum a fost si la Techsylvania. Acolo l-a intalnit pe Matt, care cunostea problemele farmaciilor din SUA, si s-au gandit sa faca un soft care sa ajute si pensionarii sa economiseasca, dar si sa usureze munca farmacistilor. "Initial era un proiect pe care am zis ca-l facem repede si apoi trecem la proiecte mai mari tot in domeniul farmaciei", spune Flaviu, pentru "Adevarul". A mers la mai multe acceleratoare ca sa convinga oamenii de afaceri sa investeasca in ideea lor.

In functie de sistemul folosit, un pensionar din State plateste anual 1.000 de dolari pe planul de asigurari, iar un altul - 6.000 de dolari.

Echipa la Cluj

La iMedicare are un colaborator din Cluj si se gandeste sa mareasca echipa, sa mai angajeze cativa IT-sti. E foarte greu sa gasesti oameni pasionati carora sa le pese de ceea ce faci. IT-istii din Romania sunt mai buni decat ceilalti pentru ca sunt foarte dedicati, se implica foarte mult si sunt foarte creativi, tehnic vorbind", spune Flaviu. Daca ne implicam sa facem sa fie mai bine, atunci va fi mai bine".

Mai puteti citi:

FOTO Softul care le usureaza munca farmacistilor americani a fost inventat de un roman

Povestea romanului Flaviu Simihaian, tanarul care a revolutionat cu un soft domeniul farmaceutic al SUA

Antreprenorul Radu Georgescu, despre cum "sa migrezi" din Romania in S... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro