Cum isi cere Marian Vanghelie eliberarea: E "natural ca branza de oaie"

UPDATE 07.30: Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, va fi eliberat din arestul preventiv și judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mită şi spălare de bani, au decis definitiv magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție, conform Mediafax.

acum 63 luni (9 Jul 2015)

UPDATE 07.30: Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, va fi eliberat din arestul preventiv și judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mită şi spălare de bani, au decis definitiv magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție, conform Mediafax. Astfel, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti trebuie să decidă dacă se mai impune ca edilul suspendat de la Sectorul 5 să rămană in spatele gratiilor, avand in vedere că dosarul său a fost deja trimis in instanţă, conform Realitatea TV.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a cerut, joi, magistraților să-l elibereze din arest și să-l lase să meargă la familie, spunandu-le că este un om cu demnitate și "natural ca branza de oaie".

Citește și: Vanghelie, trimis in judecată in dosarul cu mită record

"Poate am greșit...cred că am greșit. Am avut mandat poate pentru că m-am luat in gură cu parlamentarii, dar nu cred că pentru asta trebuie să stau in pușcărie. Uitați-vă...cred că arăt bine, dar pe dinăuntru nu arăt la fel de bine. Puneți-mi toate interdicțiile, dar lăsați-mă să mă duc la familia mea și să mă ocup de acest dosar.

El a adăugat că situația lui este delicată, insă este un om cu demnitate, pentru că nu și-a denunțat prietenii "așa cum dorește DNA". Asta e viața, e mai ușor să dai declarații și să ieși. Stau de 4 luni in arest pentru că nu am vrut să colaborez cu DNA.

Citește și: Procurorii au ajuns la pușculiţa lui Vanghelie

Direcţia Naţională Anticorupţie il acuză pe Vanghelie de abuz in serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Procurorii susţin că primarul ar fi primit 90 de milioane de euro mită.

Suma reprezintă 20 la sută din valoarea contractelor incheiate intre Primăria Sectorului 5 şi mai multe societăţi controlate de către un afacerist, apropiat de-al său. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro