Cum invatam copiii sa nu mai urasca matematica: inlocuirea fricii cu placerea de a descoperi universul cifrelor

Cum invatam copiii sa nu mai urasca matematica: inlocuirea fricii cu placerea de a descoperi universul cifrelor

Negativitatea cu care este privita matematica poate avea consecinte pe termen lung care includ un nivel scazut de participare, toleranta scazuta la provocari, probleme comportamentale sau evitarea cursurilor de matematica atat de necesare pentru atingerea succesului in multe cariere imbratisate de elevi dupa terminarea liceului sau a facultatii. FOTO neurosciencestuff.tumblr.com Mitul 2: "Baietii sunt mai buni la matematica decat fetele" Cercetatorul si profesorul in neurostiinta cognitiva Dr. Torkel Klingberg de la Institutul Karolinska, din Suedia, a raportat faptul ca in timpul unui studiu la care fetele si baietii au fost anuntati ca testele de matematica vor fi folosite pentru a combate stereotipurile legate de aceasta materie, subiectii au obtinut punctaje similare, indiferent de sex.

acum 100 luni (17 Mar 2016)

O treime din adultii participanti la un sondaj a afirmat ca au dispretuit matematica de doua ori mai mult decat orice alta materie, pe vremea cand erau elevi. Pentru parintii care nu stiu cum sa faca fata comportamentului copiilor terorizati de matematica si cum sa-i motiveze mai bine, psihologul american Judy Willis a realizat un mic indrumar cu sfaturi menite sa-i faca pe copii sa scape de tema si sa sa descopere matematica in moduri cat mai atractive.

Conform celor precizate de psiholog pentru publicatia Psychology Today, cercetarile neurocognitive si studiile asupra creierului coreleaza nivelurile de stres crescute din cauza matematicii cu o eficienta scazuta a memoriei si cu o scadere progresiva a efortului motivat. Stresul provocat de atitudinea negativa a copiilor vis-a-vis de matematica poate fi insa inlocuit de placere, eficienta, motivatie si perseverenta in atingerea unei atitudini pozitive. Stresul si asteptarile mici cu privire la matematica pot veni inclusiv din mentalitatea parintilor, din abordarea negativa pe care o au fata de de aceasta disciplina, din esecul lor constant de a intelege conceptele sau din teama de a gresi.

Negativitatea cu care este privita matematica poate avea consecinte pe termen lung care includ un nivel scazut de participare, toleranta scazuta la provocari, probleme comportamentale sau evitarea cursurilor de matematica atat de necesare pentru atingerea succesului in multe cariere imbratisate de elevi dupa terminarea liceului sau a facultatii. Spulberati miturile si stereotipurile legate de matematica

Exista mituri care ii vor demotiva pe copii si pe care parintii trebuie sa le spulbere pentru a preveni esecul lor la aceasta materie, care poate fi de durata avand in vedere ca este o disciplina care se invata progresiv. este acceptabil sa nu fii bun la matematica pentru ca asa sunt cei mai multi oameni si oricum matematica nu este atat de utilizata in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro