Cum intretinem incaltamintea din piele. Efectul miraculos produs de folosirea unei banale coji de portocala

Cum intretinem incaltamintea din piele. Efectul miraculos produs de folosirea unei banale coji de portocala

Daca sunt urme sau pete de noroi, acestea se curata cu un tampon textil inmuiat intr-o solutie apoasa dintr-un detergent, apoi se clateste, se da cu crema si se lustruieste. Curatirea eficienta a pantofilor de culoare maron se face cu ajutorul unui unguent alcatuit din trei linguri de lapte dulce si o lingurita de terebentina;

acum 98 luni (15 Jan 2016)

Incaltamintea umeda se pune la uscat cu talpa in sus, pentru a fi expusa aerului. Daca sunt urme sau pete de noroi, acestea se curata cu un tampon textil inmuiat intr-o solutie apoasa dintr-un detergent, apoi se clateste, se da cu crema si se lustruieste.

Pentru indepartarea mirosului neplacut si a urmelor de transpiratie din interior se sterge interiorul cu o carpa imbibata in urmatoarea solutie: 100 ml apa, 10 ml apa oxigenata, 10 ml spirt sanitar si 20 ml formol.

Incaltamintea alba se curata cu neofalina, fara a se uda prea tare, dupa care se freaca cu o carpa alba, moale, putin incalzita.

"Dupa curatire si instruire, in pantofi se introduc calapoade, hartii sau carpe, pentru a-si pastra bine forma", spune Ionela Anghel, angajat al unei magazin de incaltaminte din Drobeta Turnu Severin.

Specialistii recomanda, de asemenea, ca incaltamintea sa fie cat mai des schimbata, deoarece se pastreaza mai bine, fiind si mai igienica pentru picior. In consecinta, ar fi de dorit sa avem mai multe exemplare de incaltaminte de acelasi fel (pantofi, ghete, sandale).

Dupa ce incaltamintea de iarna (bocanci, cizme) a fost curatata si uscata, trebuie unsa saptamanal pe fete si pe talpi cu un amestec format din 50% ceara de parchet si 50% seu.

Pantofii negri isi reiau aparenta noua daca se freaca cu interiorul unei coji de portocala si se lustruiesc cu o flanela.

Curatirea eficienta a pantofilor de culoare maron se face cu ajutorul unui unguent alcatuit din trei linguri de lapte dulce si o lingurita de terebentina;

Dungile lasate de zapada pe incaltaminte pot fi facute sa dispara cu suc de ceapa.

Pantofii de antilopa se curata excelent daca inainte de a-i peria ii tamponam cu o carpa imbibata in amoniac. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro