Cum intretinem cel mai bine plantele de apartament. Care sunt cele mai bune ingrasaminte naturale

Cum intretinem cel mai bine plantele de apartament. Care sunt cele mai bune ingrasaminte naturale

Cateva sfaturi utile despre cum sa intretinem cat mai bine plantele de apartament gasim in volumul "Cum se curata, cum se spala, cum se intretin de la A la Z" scris de Tatiana Medvedev si publicat la Editura Cantemir din Bucuresti.

acum 59 luni (16 Nov 2015)

Cateva sfaturi utile despre cum sa intretinem cat mai bine plantele de apartament gasim in volumul "Cum se curata, cum se spala, cum se intretin de la A la Z" scris de Tatiana Medvedev si publicat la Editura Cantemir din Bucuresti. Iata cateva sfaturi, oferite in volumul citat: Nu este bine ca plantele, in loc de ghivece speciale, sa fie puse in vase metalice sau vase de bucatarie, de asemenea nu se recomanda sa se acopere ghivecele cu hartie. Pentru un acces bun al aerului la radacina plantelor, aceste vase trebuie sa aiba picioare si, in partea de dedesubt, cateva orificii pentru scurgerea apei. Pentru udarea plantelor de apartament nu este bine sa folosim apa de la robinet, deoarece aceasta contine clor. Inainte de a fi folosita, apa se lasa intr-un vas descoperit aproximativ o jumattae de ora, timp in care ajunge la temperatura camerei si pierde o buna parte din clorul pe care il contine. Plantele de apartament cu frunze mari vor fi mai frumoase si mai viguroase daca periodic vor fi sterse cu un burete inmuiat intr-un amestec de apa cu lapte sau apa cu bere. Frunzele plantelor ornamentale de apartament capata un luciu frumos daca le stergem usor cu un tampon de vata umezit in glicerina. Puricii de plante dispar daca le stropim seara cu apa in care s-a fiert pelin. Ghivecele vechi pentru plante se spala cu apa fierbinte si se oparesc cu apa clocotita, pentru a se distruge mucegaiul. Un ghiveci care nu a fost tinut in apa "trage" multa apa din pamant si planta va avea de suferit. Pentru plantele din ghivece un bun ingrasamant il constituie fie frunzele ramase dupa infuzarea ceaiului fie cojile de ou crud bine pisate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro