Cum ingrijim corect incaltamintea iarna

Cum ingrijim corect incaltamintea iarna

Ghetele, cizmele si bocancii de iarna se curata diferit in functie de materialul din care sunt fabricate. Cum se sterg urmele albe Petele albe lasate de sarea din zapada pot fi sterse cu o solutie speciala de curatat pielea sau cu una de indepartat sarea.

acum 115 luni (2 Dec 2014)

Ghetele, cizmele si bocancii de iarna se curata diferit in functie de materialul din care sunt fabricate. Lane Gerson si Ariel Nelson, proprietarii unui atelier din SUA de incaltaminte barbateasca realizata la comanda, au oferit pentru publicatia "Business Insider" cateva recomandari utile pentru ingrijirea incaltarilor in sezonul rece.

Cum le uscam

Desi este tentant sa punem ghetele ude langa un calorifer sau o alta sursa de caldura, aceasta nu este cea mai inspirata idee.

Cum indepartam mirosul

Mirosul neplacut al incaltarilor este cauzat de o acumulare de bacterii sau fungi (ciuperci) in interiorul acestora. "Exista o varietate de solutii, de la spray-uri antibacteriene si pana la aplicarea unui strat subtire de bicarbonat de sodiu", recomanda specialistii.

Cum se sterg urmele albe

Petele albe lasate de sarea din zapada pot fi sterse cu o solutie speciala de curatat pielea sau cu una de indepartat sarea. Apoi, umpleti cizmele sau ghetele cu ziare si lasati-le la uscat, departe de surse directe de caldura.

Sub nicio forma nu este indicat sa bagam incaltamintea sub jetul de apa, pentru ca veti deteriora materialul, mai ales daca este vorba despre piele naturala.

Ce incaltaminte este indicata iarna

"Materialele sintetice create special pentru vremea rece precum Gore Tex sau cauciucul sunt materiale potrivite pentru cele mai grele zile de iarna. Daca este ingrijita si tratata corespunzator, pielea de calitate este un material natural rezistent care poate face fati intemperiilor", spun specialistii.

Pentru a creste rezistenta pielii pe timp de iarna, acestia recomanda uleiurile naturale, precum cel de nurca.

Citeste si:

Povestea doamnelor in ghete cu crampoane

Cat costa cele mai sc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro