Cum ingrijesti obiectele din piele naturala - sfaturi de la specialisti

Cum ingrijesti obiectele din piele naturala - sfaturi de la specialisti

Hainele de piele de orice culoare se pot intretine excelent si devin moi si mai impermeabile daca se ung cu vaselina de fata o data pe an, in timpul verii. Curatirea manusilor de piele de culori inchise, imbracate pe maini, se freaca bine pana dispar urmele de transpiratie si alte impuritati cu o solutie formata din: 50 ml lapte dulce, in care s-au dizolvat 2 grame de soda de rufe.

acum 53 luni (10 Nov 2016)

Hainele de piele de orice culoare se pot intretine excelent si devin moi si mai impermeabile daca se ung cu vaselina de fata o data pe an, in timpul verii.

La inceput, hainele de piele se curata de praf cu ajutorul unui burete umed sau al unei carpe umede, se ung apoi peste tot cu o carpa uscata, curata, imbibata in vaselina, dupa care se pun la zvantat, pe umerase timp de o saptamana. Daca au si mici incretituri, riduri sau crapaturi, atunci se vor unge si cu ulei de ricin, iar dupa o zi se vor freca tot cu ulei de ricin si vor ceda.

Protejarea obiectelor de piele (haine de piele, pantofi si posete) impotriva ploii este posibila daca le veti da cu ceara incolora inainte de inceperea sezonului ploios.

Curatirea manusilor de piele de culori inchise, imbracate pe maini, se freaca bine pana dispar urmele de transpiratie si alte impuritati cu o solutie formata din: 50 ml lapte dulce, in care s-au dizolvat 2 grame de soda de rufe.

Manusile din piele de caprioara se curata trase pe maini daca sunt frecate cu faina de grau sau cu pudra de talc, folosind o carpa uscata. Apoi se face o pauza de cinci minute si dupa aceea se da cu o perie moale pentru a indeparta restul de faina sau talc ramas pe ele.

Manusile din piele de porc se pot curata bine daca se freaca cu o guma de sters pentru creion. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro